Sperante, ioc!

marți, 25 august 2009, 20:37
3 MIN
 Sperante, ioc!

Chiar si in plenitudinea fortelor, elevii lui Ovidiu Sabau pornesc cu sanse minime de a obtine viza de intrare in selectele grupe ale Ligii Campionilor, datorita infringerii pe teren propriu cu 0-2 in fata echipei din Stuttgart. Daca, insa, mai ai si doi jucatori de baza suspendati si inca o serie consistenta de accidentati sau incerti, pina si butada cu minunile fotbalului pare lipsita de sens. Dan Alexa si Artem Karamian nu pot juca, din cauza celor doua cartonase galbene adunate in meciurile anterioare, iar jucatorii cu probleme sint atacantii Lukas Magera si Winston Parks. Costaricanul nu a jucat in partida tur de la Timisoara, dar s-a antrenat normal in ultimele zile si, in opinia antrenorului, are sanse de 70% de a evolua la Stuttgart, in timp ce atacantul ceh va lipsi in mod cert. Un alt jucator de care Sabau ar avea nevoie in conditiile absentei lui Artem, este fundasul stinga Latovlevici, dar nici el nu va putea juca. In fine, fundasul Dare Nibombe are sanse mari de a-si rezolva problemele cu genunchiul intervenite dupa partida de la Urziceni. Pe lista indisponibililor echipei banatene se mai afla Brezinsky, Mansour, Luchin, Curtean, Vrsic si Rusic, iar Cisovsky este si el incert. Cu toate acestea, tehnicianul timisorean nu a abandonat gindul calificarii: "Plecam la Stuttgart constient ca lucrurile s-au complicat dupa meciul de acasa. Chiar daca toti specialistii spun ca avem sanse mici, noi credem in ele asa cum sint. Trebuie sa atacam si sa inscriem, asta e clar. Dar nu ne putem face de ris, incit toata lumea sa atace, pentru ca Stuttgart va juca la asteptare. Are 2-0 si trebuie sa fim atenti", a spus Ovidiu Sabau, care a anuntat ca Dan Alexa va face deplasarea in Germania, pentru a fi alaturi de echipa.

In privinta echipei germane, din lot vor lipsi Simak, Boulahrouz, Hilbert, Stolz, in timp ce Trasch si Osorio sint incerti. Este posibil ca mai multi jucatori de rezerva sa fie testati in aceasta partida, antrenorul Markus Babbel fiind dispus sa menajeze citiva titulari pentru partidele din campionat. Partida VfB Stuttgart-FC Timisoara, se va disputa miercuri, de la ora 21:45. In tur, gruparea germana s-a impus, la Timisoara, scor 2-0.

Formatiile probabile

Stuttgart: Lehmann – Celozzi, Tasci, Delpierre, Magnin – Khedira, Hitzlsperger, Gebhart, Hleb – Cacau, Pogrebniak.

Timisoara: Pantilimon – Bonfim, Cisovsky, Nibombe, Scutaru – Stancu, Bourceanu, Borbely, Arm. Karamian – Bucur, Parks.

Arbitri: Roberto Rosetti – Paolo Calcagno, Stefano Ayroldi (Italia).

 

Mutu, in fata portughezilor

Trei dintre cele cinci partide care se disputa astazi in mansa retur a fazei play-off a Ligii Campionilor au favorite certe in perspectiva calificarii, incluzind aici si meciul de la Stuttgart. Arsenal si Olympiakos Pireu joaca pe teren propriu cu un avans consistent luat in tur si, chiar daca intre Celtic si Seriff diferenta este enorma, sansele scotienilor sint la fel de firave ca si cele ale transnistrenilor. Cu mari sanse de calificare porneste si Fiorentina in meciul de pe teren propriu cu Sporting, chiar daca echipele portugheze sint capabile de mari surprize. In lotul "squadrei viola" se afla si Adrian Mutu care doreste sa inscrie si in Europa, dupa debutul incununat cu succes inregistrat in campionat. Cea mai interesanta disputa are loc in Insula Afroditei, acolo unde Apoel incearca sa calce pe urmele formatiei Anorthosis Famagusta, prima echipa cipriota prezenta in grupele "UEFA Champions League". Danezii, care au avut un parcurs foarte bun in editia trecuta a Cupei UEFA nu se va lasa chiar asa de usor.

Programul partidelor de astazi: Olympiakos Pireu – Seriff Tiraspol (in tur, 2-0), Fiorentina – Sporting Lisabona (2-0); VfB Stuttgart – FC Timisoara (2-0), Arsenal Londra – Celtic Glasgow (2-0); Apoel Nikosia – FC Copenhaga (0-1).

 

Rezultatele inregistrate marti

FC Zürich – FK Ventspils 2-1 (in tur, 3-0). Vonlanthen (‘6), Abdi (‘90^2) / Tigirlas (‘8); Maccabi Haifa – Red Bull Salzburg 3-0 (2-1). Dvalisvili (’31), Golasa (’57), Ghadir (’90); MSV Debrecen – Levski Sofia 2-0 (2-1). Varga (’13), Rudolf (’35); Atletico Madrid – Panathinaikos Atena 2-0 (3-2). Vintra (‘4 – autogol), Agüero (’83); Anderlecht Bruxelles – Olympique Lyon 1-3 (1-5); Suarez (’51 – penalty) / Lisandro (’26, ’32, 41). Echipele subliniate s-au calificat in grupele Ligii Campionilor.

In faza play-off a Ligii Europa: Sahtar Donetk – Sivasspor 2-0 (in tur, 3-0). Jadson (’21), L. Adriano (’59 – penalty).

Comentarii