Steaua printre stele

miercuri, 29 august 2007, 23:36
3 MIN
 Steaua printre stele

 
Steaua: Zapata – P. Marin, Goian, Rada, Nesu – Lovin (’56 – Bicfalvi), Ov. Petre – Nicolita, Dica, Neaga (’67 – Croitoru)  – Zaharia  (’50 – Badoi). Antrenor: Gheorghe Hagi
BATE: Fedorovici – Kazantev, Radzkov, Filipenko, Saharov (’56 – Krivet) – P. Platonov, Lihtarovici, Ermakovici (’76 – Radzevici), Stasevici (’84 – Visniakov) –  D. Platonov, Blizniuk. Antrenor: Ihar Kriusenko.
Arbitri: Pieter Vink – Adriaan Inia, Hans ten Hoove (Olanda).
Cartonase galbene: Nesu / Filipenko
1-0, min. 12: corner executat de Dica, lovitura de cap cu pamintul a lui Zaharia din 6 metri.
2-0, min. 54: Dica a pasat printre doi adversari lui Nicolita, centrare de manual si gol din apropiere marcat de Neaga.
Daca sutul lui Blizniuk din minutul 2 nu nimerea bara lui Zapata, poate ca atmosfera din Ghencea semana cu cea din fieful dinamovist si poate ca Petre "Jair" Marin ar fi avut soarta bietului Vali Nastase, alungat de la Dinamo dupa imensa gafa din meciul cu Lazio. In acel minut de start, Pavel Platonov a centrat de pe dreapta, Marin a transformat o degajare in pasa ideala pentru Blizniuk, iar mingea ajungea in bara portii lui Zapata, aflat in coltul opus. Pina la urma, meciul s-a incheiat cu un scor logic, 2-0 pentru echipa din Ghencea, dar angrenajul lui Hagi sufera in continuare. Oaspetii, o echipa modesta si onesta, dar cu sapte inimi pe piept de fotbalist, nu au pregetat sa creada in steaua lor si au atacat nebuneste pe flancuri, in conditiile in care lateralii Marin si Nesu, aflati in deficit de forma, nu puteau face fata lui Stasevici si P. Platonov. Golul Stelei a venit destul de repede, ca de obicei, dintr-o faza fixa, Zaharia fiind la locul potrivit in momentul centrarii lui Dica de la coltul terenului. Repriza secunda a inceput la fel ca prima, gemenii Platonov iesind in prim plan cu doua imense ocazii. Mai intii, Dmitri a jucat invirtita cu Nesu si Goian si a sutat defectuos si apoi, Pavel a executat o lovitura libera, Zapata a respins sutul, dar si reluarea lui Dmitri, ultima ceva mai nesigur. A intervenit insa providential Nesu, care i-a suflat mingea din fata lui Pavel, ajuns in careu. In minutul urmator, Dica si Nicolita au creat a doua mare ocazie a Stelei (dupa primul gol), fructificata fericit de Neaga. Nici dupa 2-0, oaspetii n-au renuntat la atac, dar Hagi si-a permis experimente in echipa si spectatorii nu au avut parte de spectacolul asteptat. Steaua a ajuns in grupele Ligii Campionilor, printre marile stele ale fotbalului european, dar intrebarea care se pune este: ce, naiba, facem acolo?

Astazi, cunoastem grupele
Tragerea la sorti are loc de la ora 19,00 si va fi transmisa in direct de Eurosport, Pro TV si Sport.ro
De-abia s-au risipit emotiile meciului cu BATE si urmeaza altele pentru stelisti, astazi avind loc tragerea la sorti a celor opt grupe ale Ligii Campionilor. Echipele vor fi impartite in patru urne valorice, conform coeficientului UEFA individual al echipelor. Steaua se va afla in cea de-a treia urna valorica, ca si in editia precedenta. Trebuie de precizat faptul ca, datorita faptului ca meciul Sevilla – AEK Atena a fost aminat, datorita decesului jucatorului Puerta, echipa greaca ar putea lua locul spaniolilor in urna a II-a, in caz de calificare. Cum, la Atena, scorul a fost 2-0 pentru Sevilla, aceasta varianta, convenabila Stelei, este greu de crezut. Iata componenta celor patru urne:
Urna I: Milan, Barcelona, Liverpool, Inter, Arsenal, Real Madrid, Chelsea, Manchester United
Urna II: Valencia, Lyon, Porto, Sevilla (AEK Atena), Eindhoven, Roma, Benfica, Werder
Urna III: Celtic, Schalke, Stuttgart, Steaua, TSKA Moscova, Sporting, Lazio, Marseille
Urna a IV-a: Glasgow Rangers, Sahtior, Besiktas, Olympiakos, Dinamo Kiev, Fenerbahçe, Slavia Praga, Roseborg.

Comentarii