Suflu nou la Penicilina

joi, 20 ianuarie 2005, 00:00
2 MIN
 Suflu nou la Penicilina

Penicilina: Burcea, L. Ionescu, Androhovici, Diaconita, M. Ionescu si Popa apoi Bordianu, Dudnic, Purice, Covaliciuc si Marian.
CSU Metal: Constantinescu, Buncica, Cojocar, Avramovici, D. Ionescu si Liulenova apoi Pristavu, Prisecaru, Dimoska, Trica, Dumitru si Neaga.
Asi: 7-4.
Servicii gresite: 2-7.
Dupa acel sec 0-3 din tur, CSU Metal Galati era marea favorita la calificarea in turul urmator al Cupei Romaniei, lucru care s-a intimplat dupa ce oaspetele au reusit o noua victorie. In fata liderului campionatului, iesencele lui Aurel Cazacu nu s-au aratat dispuse sa incline steagul prea usor si au avut momente de joc foarte bun, combinate insa cu destule erori. Cu Burcea revenita la echipa pe un post care a creat mari probleme in toamna, cel de ridicatoare, gazdele s-au tinut tare inca din start. Androhovici a adus Penicilina in avantaj dar situatia s-a echilibrat atita vreme cit s-au pierdut mingi relativ usoare si s-a blocat fara succes. Cu ucraineanca Liulenova in plin bombardament din linia a doua, Galatiul s-a dus la 22-17 insa gazdele au revenit neasteptat cu citeva reusite ale Tatianei Popa, scor 23-23. Miza primului set era covirsitoare si pina la urma oaspetele s-au aranjat de calificare cistigind primul act pe o minge contestata indelung de tehnicianul iesean, care a acuzat faptul ca balonul a fost jucat de patru ori pina sa treaca fileul. Eliberate de presiunea calificarii, iesencele nu mai aveau decit sa lupte pentru o victorie, oricum de mare prestigiu. Asa ca in setul secund lucrurile s-au schimbat atita vreme cit blocajul a functionat si Purice a reusit mai multe decit Lenuta Ionescu. 17-11 a fost la un moment dat dar si 18-15 pe seama unor noi erori. Si totusi, desi a mai avut o perioada cind s-au temut pentru succes, Penicilina a reusit sa echilibreze balanta pe tabela. A fost apoi rindul oaspetelor sa preia conducerea prin al treilea set, unul la discretia lor si in care liderul clasamentului a profitat la maxim de gaurile sau de absenta blocajului. Continuind pe sistemul unul tie-unul mie, Penicilina si-a revendicat al patrulea act, in fata unei echipe adverse in care s-au operat multiple modificari. Daca sirboaica Dimoska nu s-a vazut Dumitru a inceput tare cu doi asi. Purice a venit cu replica dar Dumitru a revenit cu mingi ingropate adinc in terenul advers. Asa ca dupa 1-4, 9-5, 12-7 s-a ajuns la 17-18, Popa si Diaconita reusind sa refaca din handicap si Penicilina sa trimita meciul in tie-break dupa un serviciu afara trimis de nou-intrata Neaga. Cistigatoarea ultimului act a fost aminata prelung din cauza echilibrului. Iesencele au salvat mingi imposibile, Burcea a plasat inteligent insa Dioaconita a servit afara asa ca 11-11 a fost ultima fortare a gazdelor, care, din pacate, nu s-au bucurat mai deloc de reusitele Mihaelei Ionescu in acest meci. (L.M.)

Comentarii