Test de inteligenta

marți, 14 octombrie 2003, 23:00
2 MIN
 Test de inteligenta

Pe linga toate marile succese de alta data (parca a trecut un veac de la Sevilla…), dincolo de unele esecuri ba chiar si succese penibile (aminititi-va de Neman Grodno), Steaua mai are o bila imaculata in palmares: bilant favorabil in fata echipelor engleze. In editia 1997-1998 a Cupei UEFA (turul III), Steaua a invins la Bucuresti cu 2-1 pe Aston Villa, prin doua goluri marcate de Cristi Ciocoiu, respectiv, Dwight Yorke si a pierdut cu 0-2 la Birmingham (reusite Taylor si Milosevic), fiind eliminata. Dar, doi ani mai tirziu, desi intr-o forma execrabila in campionat, formatia pregatita pe atunci de Emeric Ienei a dat lovitura in fata „ciocanarilor” de la West Ham, in turul II al aceleiasi competitii: 2-0 la Bucuresti (Rosu, Sabin Ilie) si 0-0 la Londra. Asadar, doua victorii, un egal si o infringere pentru militari (golaveraj 4-3), statistica pasibila de a fi depasita in aceasta seara, in partida retur cu Southampton FC, dupa ce Steaua a realizat un prestigios 1-1 in Anglia, inscriind prin Claudiu Raducanu, inainte ca tunarul Kevin Phillips sa egaleze.
Stelistii de acum sint constienti ca un rezultat alb in Ghencea, dupa acel 1-1 din tur, este suficient pentru calificare, dar nu merg pe mina unei tactici de conservare a avantajului care poate fi fatala impotriva unor atacanti rapizi ca Beattie si Phillips. „Jucatorii nostri sint mai inteligenti ca englezii, totul este sa fim atenti si concentrati si sa nu pierdem mingea la mijlocul terenului. Si va asigur ca, in nici un caz, nu jucam la 0-0”, a spus antrenorul Victor Piturca intr-o conferinta de presa.
Singura indisponibilitate din lotul militar ramine aceea a lui Falemi, care va fi inlocuit cu Sorin Paraschiv, portarul Vasili Hamutovski si mijlocasul dreapta Florentin Dumitru fiind refacuti. In aceste conditii, este evident ca Piturca va folosi un 4-4-2 elastic, ca si in meciul tur, cu schimbarea mentionata: Hamutovski – Radoi, Rachita, Mutica, P. Stoica – Fl. Dumitru, Paraschiv, Aliuta, Bostina – Oprita, Cl. Raducanu.
Antrenorul englezilor, Gordon Strachan, a introdus in lotul pentru meciul cu Steaua trei jucatori foarte tineri, francezii Leandre Griffit si Yoann Folly, plus galezul Arron Davies, in conditiile in care nu mai putin de sapte jucatori de baza (Le Saux, McCann, Marsden, Oakley, Pahars, Ormerod si Delgado) sint indisponibili. Din aceasta cauza, este posibil ca Griffitt sa joace ca titular in partida de astazi, din Ghencea. Strachan a mai acuzat si programul international de la finele saptaminii, care a facut ca alti sapte jucatori (suedezii Michael si Anders Svensson, norvegienii Tessem si Lundekvam, englezii Jones si Beattie, plus finlandezul Niemi) sa nu participe integral la programul de pregatire al echipei. „Meciuri internationale pot fi oricind, numai ca nou trebuie sa platim jucatorii. Ordinea prioritatilor este, mai intii, meciurile intertari, apoi Liga Campionilor, Premiership si de-abia la urma Cupa UEFA. Numai ca aceasta competitie este vitala pentru noi”, a spus Strachan.
Partida de pe stadionul Ghencea va incepe la ora 19,45 si va fi transmisa in direct de ANTENA 1. (Nic. G)

Comentarii