Trei echipe romanesti isi incearca fortele in cupele europene la volei

miercuri, 13 ianuarie 1999, 00:00
2 MIN
 Trei echipe romanesti isi incearca fortele in cupele europene la volei

Asa cum ne-am obisnuit de o buna bucata de vreme, in primavara europeana a cupelor inter-cluburi la volei sintem reprezentati numai de echipe feminine. Astazi trei dintre ele isi incearca fortele in Cupa Campionilor, Cupa Cupelor si respectiv Cupa Confederatiei Internationale. Trebuie mentionat ca aceste meciuri se vor disputa dupa noul regulament international, care prevede posibilitatea folosirii unui jucator drept libero si punctarea fiecarui set in sistem tie-break, pina la 25.
In meciul de debut din grupa semifinala a Cupei Campionilor Europeni, Universitatea Bacau evolueaza in deplasare, pe terenul echipei spaniole Construcciones Marichal Tenerife, la care evolueaza o ridicatoare din Venezuela si o jucatoare din Ucraina. Antrenorul Florin Grapa are tot lotul disponibil si va folosi, probabil, urmatorul sextet de inceput: Eperjesi, Rusei, Stancu, Busu, Cososchi, Toma. In celelalte meciuri din grupa A se joaca meciurile Minsk (Belarus) – Dubrovnik (Croatia), Viena (Austria) – Kalisz (Polonia) si Lucerna (Elvetia) – Cannes (Franta). In grupa B au loc intilnirile: Panathinaikos Atena (Grecia) – Cherkasy (Ucraina), Slavia Bratislava (Slovacia) – Bergamo (Italia), Frenstat (Cehia) – Ankara (Turcia) si Kieldrecht (Belgia) – Schwerin (Germania).
Actuala lidera a Diviziei A, Rapid Bucuresti, face parte din prima grupa semifinala a Cupei Cupelor, urmind sa joace in aceasta dupa-amiaza, de la ora 18.00, cu echipa turca Eczacibasi, principala contracandidata la calificarea in "Final Four". Din echipa oaspete fac parte ucrainencele Ilisenko, Ivanova si azera Saofta. probabil ca antrenorul Valerian Luka va incepe meciul cu Trimbitas, Marc, Golubovic, Cioroianu, Ivanov si Corjeutan. In grupa A se mai joaca azi meciurile Oriveden (Finlanda) – Zaporodje (Ucraina), Wattwil (Elvetia) – Tongres (Belgia) si Olymp Praga (Cehia) – Riom (Franta), iar in grupa B se desfasoar partidele Madeira (Portugalia) – Bielsko-Biala (Polonia), Weert (Olanda) – TSKA Moscova (Rusia), Vrilissia (Grecia) – Senica (Slovacia) si Balti (Moldova) – Reggio Emilia (Italia).
In fine, Dacia Pitesti trebuie sa treaca intr-o dubla mansa de formatia germana USC Münster pentru a putea ajunge in sferturile de finala ale competitiei. Primul meci se va juca astazi in Trivale, de la ora 18.00, urmind sa fie arbitrat de italienii Medici si Gabrielli. In lotul echipei germane se afla o singura jucatoare straina, tragatoarea belgiana Vanessa Wouters. In ce le priveste pe argesence, ele au citeva jucatoare usor accidentate, asa ca in teren vor intra, probabil, la primul fluier al arbitrilor, Malaxia, Schiopu, Paraschiv, Mela, Cirstoiu si Ghizila. (ICT)

Comentarii