Umilinta totala! (GALERIE FOTO)

duminică, 16 septembrie 2012, 23:39
4 MIN
 Umilinta totala! (GALERIE FOTO)

CSMS: Irimia – Onofras, Cretu, Tincu, Tiganasu (’46 – Ciucur) – Milea (’64 –  Tudor), Straton – Keita, Nalati (’68 -Herghelegiu), Vladu – Patulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Steaua: Tatarusanu – Dumitras, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – Chipciu, Rusescu (’64 – T. Balan), Tanase (’53 – Ad. Popa) – Rocha (’74 – Nikolic). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Cartonase galbene: Tiganasu (’37), Straton (’67) – Dumitras (’50, ’74), Szukala (’58).

Eliminat: Dumitras (’74).

Arbitri: Sebastian Coltescu (Craiova); Octavian Sovre (Oradea), Valentin Avram (Bucuresti).

0-1, min. 18: Chipciu pleaca de langa Tiganasu, se intercaleaza in zona centrala, de unde fructifica lejer lansarea lui Rusescu;

0-2, min. 71: Popa centreaza in fata portii, Rocha reia de langa Vladu;

0-3, min. 73: lansat de Popa, Chipciu inscrie de la 6 metri, lateral stanga.

Jocurile de la egal la egal disputate cu adversarii care au urcat pana ieri in Copou si declaratiile optimiste ale oficialilor ieseni dinaintea partidei cu Steaua au facut ca multi simpatizanti ai CSMS sa vina cu mare speranta pe "Emil Alexandrescu". Din nefericire pentru acestia, in ciuda faptului ca oaspetii au avut multe maini moarte pe faza ofensiva (de pilda, Rusescu a fost extrem de moale, iar Tanase parca era venit la meci direct dintr-un club), bucurestenii au dominat da capo al fine un joc in care gazdele au etalat obisnuitele gafe individuale mari din defensiva, dar au plusat cu un joc ofensiv extrem de palid, care nu a generat niciun sut spre poarta in prima repriza si niciun sut cadrat pana in prelungiri!

Dupa un prim sfert de ora linistit si o ocazie semnata de Rocha (’16 – sut peste poarta), Steaua a dechis scorul prin Chipciu, care-l avertizase in minutul 7 pe Tiganasu ca este incapabil sa tina pasul. In ciuda avantajului luat de oaspeti, CSMS a fost incapabila sa replice, Iasul nereusind nimic concret pana la odihna, interval in care scorul a fost conservat doar din cauza lipsei de inspiratie a lui Tanase (’26) si, mai ales, a lui Rusescu (’33, ’39, ’40), impreciziei lui Pintilii (’42) si inspiratiei lui Irimia, care a parat sutul lui Dumitras (’43), din lateral dreapta.

Nici pauza nu i-a trezit pe ieseni, incercarea lui Milea (’56), slaba si mult pe langa poarta, insemnand doar spargerea casetei tehnice la capitolul "suturi". Ca si in primul act, Steaua a intrat in joc dupa un sfert de ceas, Chipciu si Rocha irosind doua ocazii bune intr-un singur minut, 61. Jocul s-a rupt in doar trei minute, bucurestenii scriind un scor de forfait in minutul 73. Apoi, pe fondul superioritatii numerice avute, elevii lui Ciobotariu au incercat sa inscrie asa zisul gol al onoarei, insa singurele suturi cadrate (Herghelegiu si Patulea) si, totodata, singurele ocazii, aparute in prelungiri, au fost anihilate de Tatarusanu.

Astfel, dupa un al doilea joc consecutiv extrem de modest, CSMS a pierdut fara drept de apel.

Cu casa inchisa

^ Partida s-a jucat cu casa inchisa, toate cele 8 000 de bilete emise fiind vandute vineri, sambata si duminica dimineata. ^ Sistemul de acces la meci a cedat, astfel incat intrarea nu s-a mai facut la toate casele dupa scanarea biletului. ^ Dupa ce a fost o lunga perioada de timp pe lista de transferari, inclusiv pe parcursul Ligii a II-a, Nalati, care a fost introdus pe finalul jocului de la Bistrita, a jucat chiar titular!

 ^ Singurul oficial al Stelei prezent la tribuna oficiala a fost Valeriu Argaseala. Langa el au stat Mihai Costea si Georgievski, care nu au prins lotul de 18. ^ Managerul Stelei, Mihai Stoica si Laurentiu Reghecampf au lipsit de la echipa inaintea jocului cu Iasul. Cei doi au urmarit sambata pe VfB Stuttgart, adversarul de joia viitoare, din grupele Europa League, in meciul pe care germanii l-au disputat in Bundesliga, pe teren propriu, cu Fortuna Düsseldorf. ^ Inainte de joc, Reghecampf s-a dus la banca gazdelor, pentru a-l imbratisa pe Ciobotariu. ^ Tanase a fost schimbat din cauza unei accidentari, despre care oficialii Stelei se temeau ca este grava.

Cuvantul antrenorilor  

Liviu Ciobotariu: "Cand am venit la Iasi, am spus ca avem ca obiectiv salvarea de la retrogradare, cu lotul actual. Continui sa cred in acest obiectiv. Azi am pierdut cu un scor exagerat, pentru ca si la 0-0 si la 0-1 am avut posesie, nu ne-am descurcat rau. Pentru mine, Nalati nu a fost niciodata pe lista de transferari, de asta am jucat cu el. De ce ma tot intrebati de Nalati? De ce nu ma intrebati de Onofras? Sau de Cretu, care e un tanar talentat, dar care a jucat si el slab?".

Laurentiu Reghecampf: "O victorie muncita, pentru care jucatorii au muncit foarte mult. Sunt bucuros ca am invins. Nu ma interesa scorul, ci sa castigam, mai ales ca Pandurii au pierdut, iar noi am urcat pe primul loc. Avem un meci foarte greu la Stuttgart, unde vrem sa jucam la fel de bine ca astazi. Nu ascundem ca vrem primavara europeana".

Comentarii