Un gol fulgerator si cam atat

luni, 10 decembrie 2012, 02:31
4 MIN
 Un gol fulgerator si cam atat

CSMS: Irimia – Cretu, Tincu, Avramia, Vladu – Milea, Straton – Onofras, Tudor (’82 –  Ionescu), Tiganasu – Patulea (’70 – Herghelegiu). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Dinamo: Balgradean – Rus, Luchin, Grigore, Pulhac – Boubacar (’67 Scutaru), Galcev – Matei (’83 Cristea), Danciulescu, Curtean (’65 Filip) – Alexe. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Cartonas galben: Rus (’59).

Arbitri: Cr. Balaj (Baia Mare); Z. Szekely (Baia Mare), Ov. Artene (Vaslui).

1-0, min. 1: Tudor il deschide pe Onofras pe dreapta, acesta paseaza in careu, Luchin respinge gresit, pana la Straton, care inscrie simplu, din zona centrala;

1-1, min. 23: Grigore centreaza de pe dreapta, Tincu trimite cu capul in proprie poarta.

La -5 grade, mia de ieseni care a urcat aseara in Copou a fost incalzita inca din primul minut, cand o actiune hotarata a favoritilor si o gafa incredibila a lui Luchin au facut ca jocul sa inceapa, practic, de la 1-0, inca din secunda 21, probabil, cel mai rapid gol al campionatului. Cu aer in piept, iesenii au controlat jocul in continuare, insa nu au reusit sa-si creeze situatii clare de gol, doar devierea cu capul a lui Patulea, din minutul 20, fiind o faza cu ceva grad de periculozitate. Meciul a renascut din nimic, ca urmare a autogolului stupid marcat de Tincu, Dinamo, care nu existase pana atunci, avand peste alte trei minute sansa chiar de a trece in avantaj, cand Matei a sutat prost si a irosit singura ocazie importanta a reprizei.

Nici actul doi nu a adus mai mult spectacol pe un teren care nu arata deloc ca ar avea instalatie de incalzire. Pe un fond in care oaspetii au avut mai multa culoare fata de prima repriza, "cainii" dominand in unele momente, fotbalul s-a derulat de multe ori la intamplare si s-a bazat aproape in exclusivitate pe forta. Totusi, ambele echipe au avut cate doua faze importante, irosite de Danciulescu (’53 – "cap" peste poarta, de la 6 metri, singur cu portarul; ’81 – sut respins de Irimia in corner) si Herghelegiu (’88 – sut in Balgradean, din pozitie "unu la unu"; ’90^3 – portarul dinamovistilor l-a blocat in lateral stanga).

Per total, remiza echitabila intre o echipa ieseana care spera din ce in ce mai mult sa continue logodna cu Liga I si o trupa formata din jalnici epigoni ai gloriilor dinamoviste.

Declaratiile tehnicienilor

Liviu Ciobotariu: "Am inceput foarte bine, am pus presiune pe adversar, am marcat repede. Am incheiat la fel de bine, cu doua situatii bune de a marca. Rezultatul este insa echitabil deoarece si Dinamo a avut doua ocazii clare de a marca. Asa, puteam la fel de bine si sa castigam si sa pierdem. Ne-a ajutat mult faptul ca stiam foarte bine adversarul. Eu le doresc celor de la Dinamo sa termine pe podium, iar noi sa scapam de retrogradare. Le va fi greu, pentru ca e greu sa lucrezi cu un grup nemultumit. Eu cand am lucrat acolo nu au fost probleme.  Ma mai bucur si ca nu am luat cartonase galbene, pentru ca avem multi jucatori la limita".

Dorinel Munteanu: "Sunt nemultumit de rezultat si joc. Am sperat la altceva, chiar daca vremea n-a fost propice pentru fotbal. Am inceput ca o echipa visatoare, care a crezut ca doar prezenta e suficienta pentru a castiga. Iasul a marcat pe indolenta noastra. Am echilibrat apoi, insa Iasul si-a dorit mai mult in prima repriza. In actul doi am avut o alta atitudine, puteam transa jocul pana cand Herghelegiu a scapat singur. Rezultatul este echitabil, insa nu ma multumeste. Eu sunt principalul raspunzator. Imi doresc mai mult, cu jumatati de masura nu se poate. Privesc egalul ca pe o infrangere. In iarna vor fi discutii mari. Trebuie clarificari, pentru ca lucrurile care exista acum la Dinamo nu au treaba cu performanta. In aceasta situatie, nu pot fi obtinute rezultate".

 

Iesenii nu l-au uitat pe Andrei Cristea

^ Partida a inceput cu zece minute intarziere din cauza protestului initiat de jucatorii dinamovisti, care sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile de trei luni si jumatate. Informatia, care se vehicula de mai mult timp, a fost recunoscuta oficial si de Dorinel Munteanu, dupa joc. ^ Andrei Cristea a fost primit cu caldura de spectatorii ieseni. Jucatorul care a contribuit decisiv la evitarea retrogradarii Politehnicii in 2008 si 2009 le-a multumit fanilor la final: "Am fost emotionat sa revin in Copou si am fost impresionat de primirea suporterilor ieseni, care imi vor ramane mereu in suflet". Intrebat dupa joc daca ar fi de acord cu imprumutul lui Cristea la Iasi, in retur, Dorinel Munteanu, a evitat sa dea un raspuns. ^ Fost "secund" la CSMS, Gheorghe Mihali, care acum este asistentul lui Dorinel Munteanu, s-a intretinut cu mai multe persoane din tabara gazdelor. ^ Ionut Negoita, care s-a implicat o scurta perioada la CSMU Politehnica, a fost prezent la meci, in calitate de actionar la Dinamo. ^ Zoltan Szekely a oficiat ultimul meci ca arbitru, asistentul primind flori din partea CSMS. ^ Dorinel Munteanu a recunoscut ca, inainte de a prelua pe Dinamo, a fost ofertat de CSMS Iasi si ca a purtat o discutie cu primarul Iasului, Gheorghe Nichita. ^ Ambii antrenori au spus, dupa joc, ca nu ar fi bine ca jocurile din etapa a treia a returului sa se mai dispute in aceasta saptamana. Munteanu a motivat facand trimitere la suprafetele de joc, iar Ciobotariu la frig, care nu avantajeaza nici pe fotbalisti, nici pe spectatori. Conform unor zvonuri, astazi se va lua o decizie in privinta programarii etapei a XX-a. ^ Presedintele CSMS, Florin Prunea, a spus ca se fac presiuni pentru indulcirea criteriilor de licentiere a echipelor din Liga I.

Comentarii