Unde ne sint mijlocasii?

joi, 28 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Unde ne sint mijlocasii?

FCM Poli Iasi a ratat din nou un bun prilej de imbunatatire a situatiei in clasament, plecind miecuri, de la Buzau, invinsa. Singura sansa prin care iesenii puteau sa nu piarda aparea doar daca se puncta si timpul in care echipele au tinut mingea in jumatatea adversa, dupa o prima repriza destul de echilibrata, partea a doua a meciului derulindu-se aproape numai in jumatatea buzoiana.
Din pacate pentru ieseni, ca si in alte cazuri, dominarea oaspetilor a semanat cu un fel de prolog al atacurilor din handbal, cind mingea este plimbata in afara semicercului de 9 metri. De vina pentru acest lucru a fost, in primul rind, linia mediana, din nou depasita de joc. Pe dreapta, Chiper nu a reusit sa repete evolutia de simbata, pe celalalt flanc, Poenaru nearatind nici de aceasta data justetea transferului sau. Si cum din centrul acestui compartiment a lipsit Matinca, cel care putea aduce ordinea atit de necesara, "improvizatia" Ionescu s-a dovedit nefericit aleasa, acesta "alunecind" mai mereu spre postul pe care se simte mai bine. Tot la capitolul liniei mediane trebuie cautate si "bubele" in ceea ce priveste faza defensiva a gruparii din Copou, "ruperea" echipei in doua fiind evidenta si in prima repriza cind in fata apararii nu inchidea nimeni culoarele.
Si pentru ca am ajuns la aparare, aceasta a fost, paradoxal, compartimentul care a functionat cel mai bine dintre toate, in frunte cu portarul Moraru, care a avut iarasi citeva interventii reusite. Pe flancuri, Gavrilescu si Gheban s-au daruit, in centrul apararii Paraschiv si Barbu l-au multumit pe antrenorul Leonida Nedelcu, singura "scirtiiala" aparind la ultimul aparator, evolutia lui Ilie facindu-i pe antrenori sa-l introduca la pauza pe Urdaru.
In cealalta parte a terenului, Onofras (care da senzatia ca se simte mult mai bine in postura de mijlocas de banda dreapta) si-a facut parca un obicei de a claca in fata portii dupa ce lasa pe drum pe toata lumea iar Serban nu a gasit golul desi a avut doua bune ocazii de a inscrie.
Nemultumirea cea mai mare in tabara iesenilor vine de la faptul ca s-a mai pierdut un prilej de a aduna puncte in fata unui adversar destul de modest, care a cistigat, in primul rind, datorita pragmatismului, ocaziile de gol create fiind foarte clare. Singurul lucru aratat de Gloria a fost concretetea sistemului de joc "3-5-2" confundat de multe ori, in cazul lui Poli, cu "5-3-2"-ul care este folosit in deplasare.
Seria examenelor lui Poli care nu trebuie picate continua miine cu un nou meci acasa contra Dunarii Galati. (Ovidiu MINEA)

Comentarii