Vaduva, out!

miercuri, 13 august 2003, 23:00
3 MIN
 Vaduva, out!

Stadionul „Emil Alexandrescu” a fost ieri dimineata gazda unui meci in familie („albastrii” contra „galbenii”) in care au fost implicati fotbalistii de la Poli Unirea si mai multi juniori talentati de la formatia de juniori A a clubului si de la CF Noua Generatie.
Vasile Simionas si Narcis Ciocirlan i-au imbracat in albastru pe Gheban, Bernard, Adrian Ilie, Ionescu, Alexa – Mitruc, Dragoi, Cristea – Luca, Pacurar (formula ce se prefigureaza a fi de baza in acest sezon); portarul titular, Branet, a facut schimb de locuri cu Dulcianu si a evoluat la „galbeni”, alaturi de Abalasei, Cercel, Croitoru si Vintila, ultimul incercind un nou imprumut la Poli, dupa ce Otelul Galati, clubul spre care l-a directionat actualul proprietar al jucatorului, Steaua, a refuzat sa-l legitimeze. In actul doi au mai intrat pe teren Vaduva, Paraschiv, Botan, Dobrea, Bilba si Matinca. Nu au evoluat Chiper si Buteseaca, accidentati.
La final, antrenorul Vasile Simionas a pus in practica una din mutarile pe care le gindea mai demult, renuntarea la Vali Vaduva. „Nu m-a convins si avem destule solutii pe acest post”, si-a motivat decizia tehnicianul iesean.
De asemenea, locurile lui Abalasei (cazut in dizgratia tehnicianului iesean) si a lui Matinca (aflat in urma cu pregatirea, dupa operatia suferita in returul trecut) in lotul iesean sint sub semnul intrebarii. Simionas, care a spus ca isi doreste un lot de 24 de jucatori, a precizat ca mai are rabdare cu Botan, care nu a atins inca randamentul normal. In ceea ce-i priveste pe primii disponibilizati, Brighiu, Ivasca si Sinescu, acestia au ajuns deja la echipe de divizia C, la Pascani, Botosani, respectiv CFR Iasi.
Astazi, Poli asteapta doi jucatori de la Zimbru Chisinau, un atacant si al treilea portar al lotului moldovenilor, Vasilache. Cei doi fotbalisti „frati” vor fi testati citeva zile, pentru ca tehnicienii ieseni sa se decida apoi asupra oportunitatii de retinere in lot.
Altfel, internationalii de tineret din Burkina Faso curtati de Poli si-au anuntat pentru luni sosirea in Romania, iar astazi va veni, in probe, jucatorul Marian Piclesan, fost la Sportul Studentesc, Universitatea Craiova si Ceahlaul Piatra Neamt.
Ieri au debutat rundele de negocieri intre fotbalisti si conducere in legatura cu drepturile financiare care li se vor cuveni primilor in sezonul viitor.
Reapare Poli II
Dupa ce se desfiintase la un moment, echipa a doua a lui Poli Unirea (ce a cistigat anul trecut divizia D insa a refuzat urcarea in esalonul trei) va fi reinfiintata si va fi inscrisa in divizia D, cu drept de promovare. La aceasta formatie vor juca cei mai promitatori fotbalisti care termina junioratul si nu „incap” inca in echipa mare. Dupa toate probabilitatile, antrenorul sperantelor iesene va fi fostul capitan al echipei, Danut Munteanu, retras din activitate in acest sezon.
O alta masura gindita de oficialii ieseni pentru lansarea jucatorilor din pepiniera proprie este infiintarea unei echipe formate din cei mai talentati juniori de la Poli si Noua Generatie care sa se antreneze saptaminal impreuna, in Copou, si sa dispute jocuri de verificare cu echipa mare. (Ovidiu MINEA)

Comentarii