West Petrom a renuntat

joi, 21 septembrie 2006, 22:19
2 MIN
 West Petrom a renuntat

Dupa ce au taraganat situatia toata vara, desi era evident ca nu mai au nici lot cu care sa abordeze campionatul in primul esalon, conducatorii echipei de baschet masculin West Petrom Arad au anuntat ca vor inscrie echipa in Divizia B, din cauza lipsei de sustinere financiara.
Desi un raspuns ferm in privinta posibilitatii de a sustine formatia aradeana in prima divizie era asteptat inca de acum o luna, Federatia Romana de bachet a aratat clementa in incercarea de a salva o echipa care in ultimii sase ani a adunat doua titluri nationale si doua medalii de argint. „Oficial, federatia nu a primit inca anuntul de retragere al formatiei West Petrom Arad, dar era bine sa se fi decis pina la data limita de inscriere in sezonul 2006-2007, caz in care am fi oferit locul lotului national under 18, care a cistigat CE de la Sibiu. Acum toti baietii din nationala sint la alte echipe de club si e tardiv. Vom purta discutii cu echipele din Divizia B si, in functie de posibilitatile financiare ale acestora, vom decide in cel mai scurt timp ce club va lua locul lui West Petrom Arad in prima divizie”, a declarat pentru agentia Mediafax presedintele FRB, Carmen Tocala.
Conform cu ceea ce a precizat Tocala la Adunarea Generala din iulie, locul ramas vacant in cazul neinscrierii in competitie a aradenilor urma sa fie oferit iesenilor de la CSM, formatie exclusa din campionat cu citeva zile inaintea barajului de mentinere in Divizia A, din cauza unor datorii cifrate la aproximativ 20.000 lei.
Din pacate, CSM nu va putea profita de retragerea aradenilor pentru ca, la rindul lor, moldovenii sint in imposibilitatea de a putea sustine o echipa in primul esalon atit financiar cit si la nivel de lot, dupa ce majoritatea jucatorilor importanti si-au gasit alte angajamente. Desi in aceasta perioada se incearca gasirea de solutii pentru inscrierea echipei in esalonul secund (care debuteaza in a doua jumatate a lunii octombrie), n-ar fi exclus ca nici macar acest lucru sa nu se intimple si baschetul masculin iesean sa dispara cu totul din circuitul competitional.

Comentarii