”În autobuzul 28 simți că iei foc. Iar după două stații de mers nu mai ai nici aer”

duminică, 17 iulie 2016, 10:32
2 MIN
 ”În autobuzul 28 simți că iei foc. Iar după două stații de mers nu mai ai nici aer”

În lipsa unui transport public modern, pe timp de vară, călătoria cu autobuzele și tramvaiele RATP este un chin. Lipsa aerului condiționat, geamurile adesea închise pe motiv ”că este curent”, îmbulzeala și canicula sunt doar câteva dintre motivele invocate de călători.

”Faceți ceva cu autobuzele care circulă pe linia 28. După ora 9 acestea circulă foarte greu. Vin pline de călători, cei mai mulți fiind pensionari care au de ajuns la Recuperare pentru tratament”, ne-a scris pe adresa redacției Ilona Avramei.

Aceasta a povestit că, în cursul săptămânii, așteaptă deseori și câte 30 de minute în stație, în condițiile în care, potrivit site-ului RATP, autobuzele ar trebui să circule cu o frecvență de 13-14 minute.

”Până la ora 8, autobuzele care circulă din Copou spre Dacia sunt aproape goale și vin des. Dar, după ora 9 începe calvarul. Stațiile sunt pline de pensionari care fac tratamente la Spitalul de Recuperare. Cel puțin de la Moldova, autobuzele sunt pline. Este înghesuială și foarte cald. În autobuzul 28 simți că iei foc. Iar după două stații de mers nu mai ai nici aer. Mereu se găsesc bătrâni care închid geamurile că îi trage curentul”, a mai scris ieșeanca.

Singura ei rugăminte pentru RATP, ”dacă tot nu este aer condiționat în autobuz”, este ca autobuzele 28 să fie mai dese în cursul dimineții cel puțin. Ea a trimis și poze realizate zilele trecute, la ora 9:30, în autobuzul 28 după ce a urcat din stația de la Moldova pentru a ajunge în Dacia. 

Comentarii