Ceremonie unică pentru toţi cei 1.562 de absolvenţi ai promoţiei 2017 de la UMF

vineri, 23 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Ceremonie unică pentru toţi cei 1.562 de absolvenţi ai promoţiei 2017 de la UMF

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi va organiza pe 27 iunie deja tradiţionala ceremonie de absolvire, când toţi tinerii care au finalizat anul acesta studiile de licenţă vor primi di­plomele pe o scenă amplasată în Piaţa Na­ţiunilor.

 „O nouă generaţie de tineri medicinişti finalizează drumul lung şi dificil de la statutul de student la cel de absolvent al UMF Iaşi. În cadrul unui eveniment de­venit deja tradiţie, fiind la a patra ediţie, UMF dă importanţa şi fastul cuvenit acestui moment, prin organizarea unei ceremonii unice pentru toţi absolvenţii“, au precizat reprezentanţii universităţii. Con­form acestora e vorba de 1.562 de absolvenţi care au finalizat anul acesta cursurile la toate specializările cu predare în limba română, engleză şi franceză ale instituţiei de învăţământ superior medical din Iaşi. „Absolvenţii vor primi o diplomă din part­ea decanului facultăţii şi a decanului «de suflet» şi vor depune Jurământul lui Hi­pocrate în prezenţa conducerii universită­ţii, a părinţilor şi a prietenilor“, au spus reprezentanţii UMF.

În total, conform cifrelor furnizate de universitate, în 2017 au absolvit 1.270 de studenţi români şi 292 străini. La Facultatea de Medicină Generală au fost 519 care au terminat specializarea principală cu predare în limba română, 104 cu predare în engleză şi 62 cu predare în franceză, 138 la Asistenţa Medicală Generală şi 33 la Nutriţie şi Dietetică. La Facultatea de Farmacie au fost 189 la specializarea principală – Farmacie, şi încă 23 la linie de predare în limba engleză. La Facultatea de Medicină Dentară au fost 180 de absolvenţi la linia de studiu în română, 47 la engleză, 56 la franceză şi 70 la Tehnică Dentară. La Bioinginerie Medicală au fost 51 de studenţi la specializarea cu acelaşi nume şi 90 la Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală.

 

 

Comentarii