PĂTRĂŢELUL ROŞU CU TRICOLOR

1 Aprilie: alte păcăleli decât minciunile propagandei ruse

marți, 29 martie 2022, 21:09
2 MIN

Joi e 1 Aprilie, ziua păcălelilor; pentru a păcăli convenabil este nevoie uneori şi de ajutor specializat; stăm de vorbă cu managerul unui magazin de păcăleli:

– Au trecut doi ani de pandemie, e şi război în Ucraina: cum afectează evenimentele vânzările de produse pentru păcălit?

– Păcălelile de-abia se mai văd din grămada de minciuni! Fake-news, cele mai multe de la ruşi, cu pandemia, că e conspiraţie, că bagă Bill Gates microcipuri, că vaccinul ne transformă în vârcolaci, că nu există război, că ucrainenii sunt vinovaţi… Se vede la toate exact aceeaşi mână! Printre atâtea minciuni, păcălelile trec neobservate.

– Aţi vândut produse pentru păcăleli speciale, de pandemie?

– A fost o perioadă bună, am vândut măşti cu piper şi boia de ardei, care te făceau să strănuţi şi să tuşeşti până când veneau şi te săltau. Când se ieşea doar cu declaraţie pe proprie răspundere am vândut mii de "pixuri speciale de completat declaraţiile".

– Ce aveau special pixurile alea?

– O mină specială. Completai declaraţia, plecai cu ea şi, după zece minute, dispărea tot scrisul. S-au dat sute de amenzi din cauza pixurilor noastre. Am vândut bine şi măştile cu arome: când se umezeau de la respiraţie începeau să pută, de-ţi întorceau maţele!

– Aţi transformat unele accesorii ale pandemiei în produse pentru păcălit…

– Nu unele, ci toate! Am avut, de exemplu, teste COVID care arătau doar rezultate pozitive, teste cu beţişor cu vată, de băgat în nas, iar vata era cu praf de strănutat, şi mănuşi cu praf de scărpinat în ele. Pentru magazine am livrat termometre cu laser, care arătau 40 de grade şi piuiau când le îndreptai spre client: nu vă închipuiţi câţi au luat bătaie de la bodyguarzi, din cauza asta… Şi soluţii dezinfectante pentru mâini am dat bine: în sticle era clei, care nu se ducea nici cu dizolvant, sau mujdei concentrat, care rămânea în piele două zile.

– Acum, problema noastră nu mai e pandemia, ci războiul din Ucraina: aţi adaptat păcălelile?

– N-are rost! Nu putem face concurenţei, e prea puternică!

– La care concurenţă vă referiţi, mai exact?

– La minciunile şi porcăriile propagandei ruse, care ajung aici pe Facebook, TikTok… Plus unii politicieni români, care parcă-s plătiţi de ruşi, plus unele televiziuni de la noi, care arată imagini din jocuri şi spun că-s din război!

Comentarii