164 ani de la Unire, în Piața Unirii. Cine vine la Iași marți? Este așteptat și premierul Ciucă cu elicopterul

Liderii partidelor politice sunt așteptați la Iași, dar nu toți au confirmat venirea.

vineri, 20 ianuarie 2023, 02:50
2 MIN
 164 ani de la Unire, în Piața Unirii. Cine vine la Iași marți? Este așteptat și premierul Ciucă cu elicopterul

Ziua Unirii Principatelor Române va fi marcată la Iași printr-o ceremonie militară și religioasă organizată în data de 24 Ianuarie, în Piața Unirii, de la ora 11.00. „Invităm toți ieșenii să participe la aceste manifestări. Sperăm ca vremea să permită și un survol aerian al unor aeronave din cadrul Ministerului Apărării Naționale, acesta fiind programat în jurul orei 12, în perioada în care va avea loc și defilarea militară. După defilare se va desfășura tradiționala Horă a Unirii”, a precizat Bogdan Cojocaru, prefectul județului. Zborurile demonstrative vor fi efectuate cu aeronave IAR 330 și IAR 99 Șoim de la Baza 95 Aeriană Bacău.

La manifestări este așteptat premierul Nicolae Ciucă, acesta urmând să plece apoi cu un elicopter spre Focșani. Până joi, nu era însă confirmată prezența acestuia. Și președintele PSD, Marcel Ciolacu, ar putea să ajungă pe 24 Ianuarie la Iași. Cu o zi înainte, liderul social-democrat va trebui să fie prezent la o reuniune externă, astfel că nici sosirea lui la Iași nu este confirmată încă 100 la sută.

La manifestări este așteptat premierul Nicolae Ciucă, acesta urmând să plece apoi cu un elicopter spre Focșani

În schimb, liderii AUR ne-au confirmat că vor fi la Iași marți, de Ziua Unirii Principatelor, și că, la fel ca anul trecut, la ora 9 vor veni cu steaguri pe Pietonal spre Piața Unirii.

În jur de 250 de militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale și din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor participa la ceremonia militară, defilarea urmând a fi realizată cu personal de la Brigada 15 Mecanizată, Batalionul 151 Infanterie, Batalionul 198 Sprijin Logistic, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni.

O slujbă de Te Deum va fi oficiată după manifestări la Biserica „Sf. Trei Ierarhi”, la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar la ora 18.00 va avea loc ceremonia de retragere cu torțe pe traseul Muzeul Unirii, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Palatul Culturii. „La această ultimă ceremonie vor participa 100 de militari, alături de Muzica Militară”, a completat prefectul Cojocaru.

Cititi si: “Ziua Unirii” a fost confiscată și anul acesta: nu de politică, ci de circ

Cititi si: George Simion, stropit cu cerneală de către un participant la evenimentele din Piaţa Unirii

Comentarii