17 clase de elevi din Iași au intrat în scenariul roșu de COVID

vineri, 25 septembrie 2020, 02:00
2 MIN
 17 clase de elevi din Iași au intrat în scenariul roșu de COVID

Numărul claselor care au trecut în scenariul roşu săptămâna aceasta din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19 a ajuns la 17, după ce trei noi cazuri au fost raportate în rândul elevilor în cursul zilei de ieri.

Astfel, clasa a IX-a, grupa 2, de la Şcoala Postliceală Sanitară „Gr. Ghica Vodă“ Iaşi, clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce“ Iaşi şi clasele a III-a şi a IV-a care învaţă simultan de la Şcoala Profesională Lespezi, structura Şcoala Primară Dumbrava vor învăţa exclusiv online pentru 14 zile.

Solicitările de suspendare a cursurilor „faţă în faţă“, la fel ca şi în cazul celorlalte şcoli şi clase care au trecut în scenariul roşu, a fost făcută de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, cu aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, decizia fiind ulterior aprobată la nivel judeţean de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În ceea ce priveşte noile cazuri descoperite, Direcţia de Sănătate Publică a dispus deja izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Luni, la nivelul judeţului, a fost dispusă trecerea în scenariul roşu a Şcolii Gimnaziale „Ion Simionescu“ din Municipiul Iaşi, iar la Şcoala Gimnazială „Alexandru cel Bun“, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 26, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu“ şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ au fost întrerupte cursurile „faţă în faţă“ la câte o clasă.

Marţi s-a decis învăţarea exclusiv în mediul online la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani şi la câte o clasă de la Şcoala Gimnazială din Grajduri, structura Şcoala Primară Valea Satului, de la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ştefănescu“, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu“ din Iaşi şi de la Şcoala Gimnazială „Seven Hills International School“ Iaşi.

Miercuri s-a decis întreruperea cursurilor „faţă în faţă“ la o clasă de la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi la două clase de la Şcoala Gimnazială „D.D. Pătrăşcanu“ din Tomeşti.

Comentarii