221 de cazuri noi COVID în municipiul Iași, dintr-un total de 373

sâmbătă, 14 noiembrie 2020, 13:55
2 MIN
 221 de cazuri noi COVID în municipiul Iași, dintr-un total de 373

La nivelul județului Iași s-au înregistrat 373 de noi cazuri COVID, dintre care 221 doar în municipiu.

Pe județ, indicele de infectare este 2,92, iar pe municipiu este 4,51.

Un număr de 16 județe au depășit pragul de 200 de noi infectări, potrivit raportării de sâmbătă a Grupului de comunicare Strategică. București a înregistrat 1271 de noi infectări, urmat de Cluj – 601 noi infecții, Sibiu- 426 de cazuri noi și Ilfov cu 420 de cazuri.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

 SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAȘI – 3 salariați. Pacienții pozitivi sunt izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor unității.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 3 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

       1. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariați. 
           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 9 salariați.
Măsuri:
           Infirmierii depistați pozitiv au fost evaluați și izolați la domiciliu. S-a efectuat dezinfecția tuturor spațiilor.

       2. CENTRUL  DE RECUPERARE ȘI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 12 salariați și un beneficar.
           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmați pozitiv 97 de angajați și 40 de beneficiari.
Măsuri:
           Unitatea se aprovizionează constant cu echipament de protecție și dezinfectante. S-a efectuat dezinfecția în toate spațiile.

      3.  CASA DE BATRANI ȘI BOLNAVI PAPA IOAN PAUL al-II-lea – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 4 salariați și 6 beneficari.
           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus                37 de beneficiari și 26 de salariați.
Măsuri:
           S-a efectuat dezinfecția spațiilor și reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală și portul echipamentului de protecție.

Comentarii