23 de elevi și două cadre didactice de la Colegiul Militar din Câmpulung, confirmați cu Covid

joi, 15 octombrie 2020, 22:27
1 MIN
 23 de elevi și două cadre didactice de la Colegiul Militar din Câmpulung, confirmați cu Covid

Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a trecut, joi, 15 octombrie, pe scenariul roșu, după ce 23 de elevi și două cadre didactice de la această unitate de învățământ au fost confirmați pozitiv cu coronavirus, a informat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Suceava, Alina Stan. Potrivit acesteia, decizia a fost adoptată în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de joi. Consiliul de conducere al colegiului a solicitat trecerea în scenariul roșu pentru o perioadă de 14 zile (16-30 octombrie).

Conform datelor furnizate de reprezentanții Colegiului Militar, din cei 23 de elevi, 7 prezintă simptome (doi dintre aceștia sunt izolați la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și 5 la domiciliu), iar 16 sunt asimptomatici, izolați în spațiile special destinate din colegiu.

La depistarea inițială a cazurilor pozitive conform rezultatelor testărilor Real-Time PCR, personalul medical al colegiului, sub îndrumarea DSP Suceava, a realizat o anchetă epidemiologică în urma căreia s-au stabilit contacții direcți. Aceștia au fost izolați în spațiile special destinate din colegiu, iar starea lor de sănătate a fost monitorizată permanent de personalul medical. Având în vedere caracterul specific de internat al instituției de învățământ, la inițiativa DSP Suceava, s-a decis realizarea unui număr de 75 de teste RT-PCR. În total, de la începutul anului școlar, la nivelul instituției au fost realizate 553 de teste.

Continuarea, pe monitorulsv.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii