27 de şcoli din şase comune sunt în scenariul roşu

În scenariul galben sunt 234 de unităţi de învăţământ.

sâmbătă, 06 martie 2021, 02:50
2 MIN
 27 de şcoli din şase comune sunt în scenariul roşu

27 de unităţi de învățământ din şase unităţi teritoriale de la nivelul judeţului Iaşi îşi vor desfăşura activitatea săptămâna viitoare în scenariul roşu, cu participarea zilnică la orele „faţă în faţă” doar a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar. Celelalte clase de elevi îşi vor desfăşura activitatea exclusiv în mediul online.

Totodată, 234 de unităţi de învăţământ din 16 de unităţi teritorial administrative îşi vor desfăşura activitatea conform scenariului galben, cu participarea zilnică la orele din sala de clasă a tuturor preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal. Celelalte categorii de elevi vor participa la orele online.

Majoritatea şcolilor din judeţul Iaşi se vor afla însă în scenariul verde, cu participarea zilnică a tuturor elevilor. Mai exact, 388 de unităţi de învăţământ din 76 de unităţi teritorial-administrative se vor afla în scenariul verde în săptămâna 8-12 martie, elevii urmând însă să respecte toate măsurile de siguranţă impuse de către lege, precum păstrarea distanţei fizice şi purtarea măştii.

Comparativ cu situaţia de săptămâna trecută, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 15 unităţi administrative. În şapte dintre acestea a coborât sub unu la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel verde, în patru unităţi, incidenţa a depăşit unu la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul verde la cel galben, iar în 4 unităţi, incidenţa a depăşit trei la mia de locuitori şi s-a trecut de la scenariul galben la cel roşu. Acesta este cazul localităţilor Fântânele, Miroslava, Româneşti, Roşcani, Ţuţora şi Valea Lupului, unde incidenţa a depăşit trei îmbolnăviri la mia de locuitori. Municipiul Iaşi, Aroneanu, Bârnova, Ciorteşti, Ciurea, Costeşti, Dagâţa, Holboca, Ipatele, Lespezi, Mădârjac, Mirceşti, Mogoşeşti Siret, Popricani, Rediu şi Schitu Duca se află în scenariul galben.

Decizia cu privire la scenariile de funcţionare a fost aprobată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă. Propunerile cu privire la aceste scenarii sunt făcute de către Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ în funcţie de situaţia epidemiologică, aceste propuneri ajungând la Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Scenariile sunt ulterior validate de către Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Comentarii