79 de elevi şi 45 de profesori din Iași sunt confirmaţi cu noul coronavirus

joi, 11 martie 2021, 02:57
2 MIN
 79 de elevi şi 45 de profesori din Iași sunt confirmaţi cu noul coronavirus

79 de elevi din judeţul Iaşi se află în izolare la domiciliu, în cursul zilei de ieri fiind raportate zece noi cazuri. Tot ieri, cinci cadre didactice au intrat în izolare la domiciliu după ce au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 45 de profesori încă în izolare. Totodată, în cursul zilei de ieri, au ieşit din perioada de carantinare un număr de trei elevi şi şase cadre didactice.

Cititi si: Covid în şcoli: bâlbâieli ale autorităţilor care ţin elevi degeaba acasă

Chiar dacă numărul elevilor şi al profesorilor testaţi pozitiv se află în uşoară creştere, îmbolnăvirile în rândul personalului didactic auxiliar şi al personalului nedidactic sunt izolate. Astfel, în cursul zilei de ieri a fost raportată doar o nouă persoană din rândul personalului nedidactic care a contactat virusul SARS-CoV-2. În acest moment, la nivelul întregului judeţ, se află în carantină un număr de 4 persoane din categoria personalului didactic auxiliar şi 8 din cea a personalului nedidactic.

Cititi si: Cele 7 categorii de simptome ale infectării cu coronavirus

În urma îmbolnăvirilor raportate în rândul elevilor şi personalului didactic, în cursul zilei de ieri, a fost raportat faptul că s-a luat măsura suspendării cursurilor „faţă în faţă“ pentru încă o clasă de învăţământ gimnazial, liceal sau profesional. Clasa este de la Şcoala Gimnazială Deleni, numărul total la nivelul întregului judeţ fiind de 9 clase de gimnaziu, liceu sau din învăţământul profesional care au cursurile „faţă în faţă“ suspendate.

Tot ieri s-a luat măsura suspendării cursurilor „faţă în faţă“ pentru încă trei clase/grupe de învăţământ preşcolar sau primar, numărul total fiind de 23 de clase sau grupe. În cursul zilei de ieri au reluat activitatea în sălile de clasă un număr de şase clase din învăţământul preşcolar şi primar.

Comentarii