A bătut un om până ce l-a omorât pentru o bere, iar acum s-a săturat de puşcărie

Agresiunea incredibil de violentă a avut loc chiar în zona centrală, pe Independenţei.

luni, 31 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 A bătut un om până ce l-a omorât pentru o bere, iar acum s-a săturat de puşcărie

Condamnat la 10 ani de închisoare după ce a ucis în bătaie un om pentru un bidon de bere, un golan se vrea liber. Alin Moloman a cerut revizuirea sentinţei de condamnare, considerând că a fost pedepsit pe nedrept. Motivele de revizuire invocate de Moloman au fost respinse pe rând de magistraţii Tribunalului.

Alin Moloman a fost condamnat, pentru o crimă săvârşită în staţia de autobuz din piaţa Independenţei, de lângă blocul „Carmen”. În noaptea de 28/29 iulie 2018, în jurul orei 2, V.Ţ. mersese la magazinul „Profi” din zonă pentru a-şi cumpăra un bidon de 2,5 litri de bere. Apoi a traversat spre Mitocul Maicilor, mergând spre staţia de autobuz.

Aici a fost abordat de doi indivizi, care i-au cerut să le dea berea. La refuzul bărbatului, cei doi au devenit violenţi, începând să-l lovească. V.Ţ. a fugit, fiind adjuns din urmă în spatele blocului „Carmen”, unde Moloman a început să-l lovească din nou, cu pumnii, în cap şi piept. Apoi, Moloman i-a luat berea şi a plecat. Victima a murit pe 2 august la spital, din cauza multiplelor fracturi costale, plămânii fiindu-i perforaţi. Ucigaşul a fost identificat cu ajutorul administratorilor magazinelor din zonă, care l-au recunoscut din imaginile suprinse de camerele video. Pedeapsa stabilită de judecători a fost minimă, luându-se în calcul faptul că Moloman nu intenţionase să ucidă, dar şi numeroasele internări ale acestuia la Socola.

În cererea de revizuire, Moloman a afirmat că nu-l lovise pe V.Ţ. atât de puternic încât să-l ucidă, şi că nu doar el lovise victima, ci şi R.P., împreună cu care atacase. Victima se ridicase şi plecase pe picioarele ei. În plus, în cauză nu fusese audiat un martor care ar fi putut arăta că victima a plecat pe propriile picioare. Conform legii, dacă cererea de revizuire este încuviinţată, hotărârea atacată se modifică, în tot sau în parte.

retenţia că loviturile nu fuseseră foarte puternice fusese deja analizată în timpul procesului iniţial şi fusese respinsă. Imaginile video erau clare, iar autorul, perfect vizibil. Victima fusese lovită puternic în faţă, căzuse peste o platformă de beton, iar Moloman o mai loveşte cu putere de câteva ori în piept. Coastele fracturate corespundeau locului în care V.Ţ. fusese lovit. Nimeni nu contestase că V.Ţ. reuşise să plece singur, dar faptul era irelevant. Judecătorii nu au găsit în cerererea de revizuire niciun element necunoscut de magistraţii care analizaseră cazul. Ca urmare, cererea lui Moloman a fost respinsă.

 

 

Comentarii