A ieşit din Altex cu o cameră video ascunsă sub haină ceea ce a declanşat sistemul de alarmă

joi, 09 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 A ieşit din Altex cu o cameră video ascunsă sub haină ceea ce a declanşat sistemul de alarmă

Un ieșean s-a ales cu o pedeapsă drastică după ce a vrut să iasă din Altex cu o cameră video ascunsă sub haină. Sistemul de alarmă s-a declanșat, iar bărbatul a fost prins la ieșire.

După ce s-a plimbat printre rafturi, uitându-se la produse și la prețuri, Constantin Barhan a luat din raft o cameră video aflată în ambalajul original și a ascuns-o sub haina cu care era îmbrăcat. A mai umblat o vreme prin magazin și s-a îndreptat spre ieșire. La trecerea pe lângă sistemul de alarmă, acesta s-a declanșat, iar tânărul a fost oprit de un gardian. Fără să protesteze prea mult, a scos de sub haină camera video în valoare de 1.100 de lei.

Barhan a fost trimis în judecată pentru furt, recunoscându-și în totalitate fapta. Singura problemă a judecătorilor a fost stabilirea pedepsei, luând în considerare cazierul impresionant al hoțului. Furtul fusese comis pe parcursul termenului de încercare stabilit pentru o condamnare anterioară la 2 ani și 4 luni de detenție pentru furt și furt calificat în formă continuată. Tânărul de 24 de ani fusese condamnat și în străinătate de trei ori. Sentințele nu au fost recunoscute în România, dar au fost luate în considerare la individualizarea noii pedepse.

Magistrații Judecătoriei au luat în calcul și faptul că în cei patru ani scurși de la furtul din Altex, Barhan nu mai comisese alte fapte penale. Ar fi fost și greu, dat fiind că s-a aflat mai mult în penitenciar. Judecătorii au stabilit pentru noul furt o pedeapsă de doar 7 luni de închisoare. Această condamnare a fost contopită cu cea la 2 ani și 4 luni de închisoare, fiind totodată concurentă cu alte cinci condamnări rămase definitive în perioada 2020-2022, aplicate pentru furturi și trafic de droguri. Pedeapsa rezultantă a ajuns la 6 ani și 7 luni de închisoare și 2.800 de lei amendă penală.

Sentința Judecătoriei a fost contestată de Barhan în fața Curții de Apel. Această instanță urmează să ia în discuție dosarul la începutul lunii viitoare. 

Comentarii