A provocat un accident beat mort fiind şi tot el a făcut scandal, apoi a plecat

luni, 02 august 2021, 01:52
2 MIN
 A provocat un accident beat mort fiind şi tot el a făcut scandal, apoi a plecat

Un şofer a ajuns în faţa judecătorilor după ce a dus cu maşina pe cel care îl ajutase în gospodărie. A scăpat totuşi ieftin, după ce, băut fiind, a provocat un accident şi tot el a făcut scandal. Incidentul a avut loc în urmă cu trei ani. 

Ionel Chelaru muncise toată ziua în gospodărie, ajutat de O.T. Până seara, cei doi au muncit şi băut împreună. În jurul orei 20, O.T. l-a rugat să-l ducă la stâna pe care o avea la marginea satului. Chelaru a acceptat şi s-a urcat la volanul Daciei sale Logan, deşi era băut. Ajuns pe o porţiune de drum în rampă, după o curbă la stânga, Chelaru a lovit cu partea dreaptă a autoturismului pe un sătean, acesta suferind leziuni uşoare la piciorul drept. A oprit maşina şi a început să se certe cu persoanele prezente, după care s-a urcat la volan şi a plecat. La faţa locului a venit un echipaj de poliţie rutieră. Chelaru a fost condus la spital, unde i s-a stabilit o alcoolemie de 1,5‰ în sânge, apreciindu-se că alcoolemia teoretică la momentul accidentului a fost de 2‰.

La audieri, Chelaru şi-a recunoscut fapta. Judecătorii au luat în calcul în favoarea sa faptul că se afla la prima încălcare a legii penale şi este o persoană integrată social, administrând şi o asociaţie agricolă. Sentinţa dată de magistraţii Judecătoriei a fost de un an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Decizia a fost apreciată ca incorectă de către inculpat, care a contestat-o în faţa Tribunalului. Apelul său va fi judecat în octombrie.

Comentarii