Acces gratuit la platforma Matlab & Simulink pentru studenţii şi profesorii Politehnicii

miercuri, 06 mai 2020, 01:50
2 MIN
 Acces gratuit la platforma Matlab & Simulink pentru studenţii şi profesorii Politehnicii

Întreaga comunitate academică a Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi va avea acces gratuit la una dintre cele mai recunoscute platforme de programare în toate domeniile tehnice, MATLAB & Simulink, ca soluţie pentru cei care nu pot folosi laboratoarele sau echipamentele Politehnicii în această perioadă. Platforma este folosită de milioane de ingineri şi specialişti din industrie, dar şi de către cadrele didactice ale universităţilor din întreaga lume. Platforma va putea fi folosită de către comunitatea academică a Politehnicii ieşene până pe 30 iunie, aceasta fiind un instrument didactic care poate fi folosit în interacţiunea la distanţă cu studenţii pe aplicaţii concrete şi pot fi realizate proiecte în laboratoare virtuale. 

„În perioada în care studenţii şi profesorii nu pot veni în universitate şi, astfel, nu pot accesa resursele disponibile fizic – laboratoare, echipamente, software – este extrem de important să le punem la dispoziţie modalităţi alternative, accesibile de acasă, de a-şi desfăşura activitatea didactică şi de cercetare, de a-şi continua proiectele începute şi, de ce nu, de a iniţia proiecte noi“, a declarat conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea şi comunicaţiile digitale la TUIASI. Membrii comunităţii academice a TUIASI pot descărca şi instala ultima versiune MATLAB folosindu-se de emailul instituţional, cu domeniul @tuiasi.ro. De asemenea, cadrele didactice au acces în acelaşi mod la Simulink, precum şi la peste 100 de alte produse asociate care vin în suportul activităţii didactice şi de cercetare.

Pe aceeaşi platformă poate fi accesată şi MathWorks, care este principalul dezvoltator de software utilizat pentru calculul matematic. „Platforma MATLAB & Simulink reprezintă un instrument foarte valoros pentru multe domenii ale universităţii noastre, de la robotică, inteligenţă artificială, comunicaţii, energie şi până la ingineria materialelor şi chimie“, a adăugat Simona Caraiman Pentru a putea fi utilizate cât mai eficient resursele MathWorks, conducerea Politehnicii ieşene a organizat ieri, pe 5 mai, de la ora 15.00, o sesiune online de prezentare a platformei, în special a resurselor care sunt disponibile în cloud, dar şi a instrumentelor de interacţiune cu studenţii în clase virtuale şi de evaluare automată a temelor şi proiectelor acestora. Prezentarea a fost realizată de către un reprezentat al Matlab. 

 

 

Comentarii