Accident spectaculos la Răducăneni: de ce s-a înfipt, ca o ghiulea într-un zid, şoferiţa din Republica Moldova?

marți, 28 noiembrie 2023, 02:50
3 MIN
 Accident spectaculos la Răducăneni: de ce s-a înfipt, ca o ghiulea într-un zid, şoferiţa din Republica Moldova?

Jurnaliştii Ziarul de Iaşi au mers ieri la Răducăneni pentru a „elucida” accidentul grav în care o şoferiţă a lovit cu viteză o casă care „îi stătea în drum”. Cel mai probabil, şoferiţa a adormit la volan sau vorbea la telefonul mobil.

Clipul video în care se vede un autoturism Toyota care trece duminică cu viteză foarte mare printr-o benzinărie Rompetrol din Răducăneni şi se izbeşte de o casă a stârnit curiozitate pe Internet. Astfel încât, jurnaliştii Ziarul de Iaşi au mers până la locul respectiv pentru a afla detalii. Ajunşi la benzinărie, jurnaliştii au văzut că proprietarii imobilului lovit de autoturism strângeau bucăţile de gard împrăştiate. În curtea oamenilor se aflau două maşini avariate: autoturismul „musafir” şi un Opel, lovit în partea din dreapta.

De asemenea, zidul unui imobil în care s-a înfipt autoturismul ghiulea era împins în interior. Judecând după faptul că dinspre Iaşi drumul vira la dreapta în dreptul benzinăriei, era lesne de înţeles că şoferiţa a „uitat” să tragă de volan şi a mers înainte. Aceasta a lovit uşor unul dintre stâlpii benzinăriei, a dărâmat gardul unei proprietăţi, a lovit Opelul, apoi s-a înfipt în imobil. Proprietarii de aici ne-au povestit lucruri uimitoare, şi anume că şoferiţa a ieşit pe picioarele ei din maşina „mototolită”. „Noi eram în casă şi am auzit o bubuitură mare. Am avut noroc, maşina a lovit magazia. A lovit magazia în plin, a deplasat toţi bolţarii. În interiorul magaziei zidul este dărâmat însă afară îl ţine plasa zidăriei. A fost scoasă din maşină de către două prietene, apoi şoferiţa a mers pe picioarele ei. La început a ţipat că o doare, apoi s-a liniştit. Nu a spus ce a păţit, însă cei de la drumuri ne-au spus că autoturismul „zbura” cu 110 km/h la intrarea în Răducăneni”, ne-a relatat proprietarul casei.

Şoferiţa urmează să achite daune proprietarilor casei. Poliţiştii au spus că şoferiţa din Republica Moldova nu se afla sub influenţa alcoolului. „La data de 26 noiembrie 2023, în jurul orei 14.10, poliţia a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că în comuna Răducăneni, pe DN 28 s-a produs un accident rutier. Poliţiştii deplasaţi la fata locului au stabilit faptul că o femeie, de 37 de ani, din Republica Moldova, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autoturismului pe care îl conducea, a părăsit partea carosabila, intrând in gardul unei locuinţe şi în curtea acesteia, unde a provocat mai multe distrugeri. Conducătoarea auto nu consumase băuturi alcoolice. Aceasta a fost preluată de ambulanţă pentru îngrijiri de specialitate”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Cititi si: Accident grav la Răducăneni, surprins de camerele de supraveghere

Comentarii