Acţiune de ecologizare a zonei pârtiei din Sărărie, astăzi

sâmbătă, 07 mai 2022, 01:50
1 MIN
 Acţiune de ecologizare a zonei pârtiei din Sărărie, astăzi

Ateneul ieşean organizează şi în acest an proiectul de ecologizare a pârtiei din Copou, intitulat „Pârtia de cultură”, activitate care se află la cea de-a III-a ediţie. Astfel, astăzi, de la ora 14, ieşenii sunt invitaţi să se alăture la campania de ecologizare.

„Devenită, deja, o tradiţie frumoasă a Ateneului, Pârtia de Cultură reprezintă, pe de o parte, o acţiune de ecologizare a pârtiei de schi, o locaţie familiară, atât celor ce practică sporturi de iarnă, în anotimpul rece, cât şi celor ce participă la evenimentele cultural-artistice, organizate aici în restul anului, iar, pe de altă parte, o iniţiativă de responsabilizare a populaţiei pentru păstrarea unui mediu curat, potrivit pentru activităţi de recreere sau culturale, deopotrivă. Proiectele de plantare, de reamenajare sau ecologizare fac parte din programul Ateneului, constituind o direcţie de transmis generaţiilor viitoare”, a declarat managerul instituţiei, Andrei Apreotesei.

La primele două ediţii, desfăşurate în 2019 şi 2021, au participat sute de voluntari care au strâns peste 50 mc de deşeuri, atât de pe pârtia de schi, cât şi din pădurea care delimitează pârtia. Ieşenii care doresc să participe la acţiunea de ecologizare sunt aşteptaţi în intervalul 13.30 – 14.00 în partea de sus a pârtiei, la cabane, pentru înregistrare şi instructaj, urmând ca de la ora 14 să înceapă efectiv strângerea de deşeuri.

Comentarii