Aeroportul cumpără o autospecială pentru deszăpezit sau degivrare, dar şi pentru tuns iarba

miercuri, 27 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Aeroportul cumpără o autospecială pentru deszăpezit sau degivrare, dar şi pentru tuns iarba

După achiziţionarea unei autospeciale de pompieri cu 4,9 milioane de lei, care a ajuns chiar în Ajunul Crăciunului, Aeroportul Iaşi caută să cumpere încă o maşină specială. Este vorba de un utilaj multifuncţional 4 × 4, dotat inclusiv cu plug de zăpadă, răspânditor (sărăriţă) pentru antiderapant, braţ extensibil cu accesorii pentru tuns iarba, perie frontală, instalaţie pentru degivrare, spălare şi stropire, benă basculabilă trilateral etc.

 În Caietul de sarcini este prevăzută inclusiv culoarea maşinii: portocaliu. Utilajul trebuie nu doar să fie nou, dar şi să fie produs cu cel mult doi ani înainte de achiziţie. Furnizorul/ producătorul mai trebuie să asigure o garanţie de doi ani pentru acest vehicul, iar pentru accesorii, un an. Licitaţia porneşte de la 1,73 milioane de lei (fără TVA) şi se va închide pe 15 ianuarie. Durata contractului este de 9 luni şi include durata de furnizare de 8 luni de la data ordinului de începere a furnizării şi o lună pentru constituirea/ restituirea garanţiei de bună execuţie, efectuarea plăţii ultimei facturi.

Amintim că, săptămâna aceasta, noul terminal de pasageri urmează să fie recepţionat – chiar dacă urmează o perioadă de 2-3 luni de reglare, verificare şi testare a instalaţiilor amplasate pe cele trei niveluri ale T4 – iar parcarea extinsă să fie deschisă în întregime pentru cei care vin la Aeroport. 

Comentarii