Aflat în arest la domiciliu, un ieşean a plecat băut şi fără permis să ducă nişte prieteni cu maşina

luni, 09 august 2021, 01:50
3 MIN
 Aflat în arest la domiciliu, un ieşean a plecat băut şi fără permis să ducă nişte prieteni cu maşina

În primă instanţă a luat 3 ani şi jumătate de detenţie.

Un ieşean ar putea ajunge la închisoare pentru că, plictisit să stea acasă, a vrut să-şi ajute doi prieteni. Băut şi fără permis, aflat şi în arest la domiciliu, Marius Pintilie a condus cale de 55 km.

Oprit de poliţie, a refuzat prelevarea de probe în vederea stabilirii alcoolemiei. Filmul evenimentelor petrecute în prag de Revelion include şi câteva apeluri la 112, unul dintre prieteni reclamând că a fost sechestrat.

Pe 30 decembrie anul trecut, O.C. se afla în locuinţa lui Ş.M. din satul Şerbeşti, comuna Ciorteşti, la aproximativ 45 km de Iaşi. Au băut împreună până în jurul orei 23.30, când O.C. a venit cu ideea de a se deplasa la sora sa, în Holboca.

Au chemat un taxi şi au plecat spre Iaşi. N-au mai ajuns la Holboca, pentru că s-au răzgândit pe drum. Au oprit la staţia peco Rompetrol din Bucium, de unde au mai cumpărat bere şi coniac. Cam la jumătate de oră după miezul nopţii, Ş.M. l-a sunat pe Pintilie, care locuia în Vişani, solicitându-l să vină la staţia peco pentru a-i transporta înapoi la Şerbeşti.

Cu o lună înainte, Pintilie fusese condamnat în primă instanţă la 2 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Deşi se afla în arest la domiciliu şi băuse deja nişte bere, Pintilie s-a conformat. A venit în Bucium cu Dacia sa Logan şi i-a luat pe cei doi.

Iniţial, O.C. a propus să-i ducă la sora sa, dar pe Drumul Hoţilor s-a răzgândit din nou, aşa că s-au îndreptat spre Şerbeşti. Au oprit în mai multe rânduri, pentru ca O.C. să-şi satisfacă necesităţile fiziologice.

De fiecare dată, acesta a sunat şi la 112, reclamând faptul că este sechestrat în Dacia lui Pintilie, furnizând şi numărul de înmatriculare a acesteia. Maşina a mai oprit o dată în Ciorteşti, la o staţie peco, de unde bărbaţii au mai cumpărat de băut. Alertaţi de apelurile la 112, poliţiştii au oprit Dacia la intrarea în Şerbeşti.

Audiat, Pintilie şi-a recunoscut fapta, spunând că "a făcut o faptă bună şi nu s-a putut abţine", respingând categoric că l-ar fi lipsit de libertate pe O.C. Această acuzaţie nici nu a mai fost reţinută de judecători, fiind clar că O.C. alertase degeaba serviciul de urgenţă.

Pintilie a fost condamnat în final la 3 ani, 6 luni şi 20 de zile de închisoare, în regim de detenţie, luându-se în calcul şi condamnarea sa anterioară. Sentinţa, pronunţată de Judecătoria Răducăneni marţea trecută, se află încă în termenul de apel.

Comentarii