Agentul imobiliar care are alergie la poliţişti, condamnat definitiv

luni, 01 aprilie 2019, 01:49
2 MIN
 Agentul imobiliar care are alergie la poliţişti, condamnat definitiv

Eduard Antonius Nicolau a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni.

Un agent imobiliar ieşean a fost găsit vinovat de conducere sub influenţa alcoolului însă la pedeapsa sa a fost adăgată şi o condamnare mai veche, primită pentru ultraj. Eduard Nicolau a primit condamnarea din partea Curţii de Apel Iaşi, sentinţa fiind definitivă.

Potrivit judecătorilor, Nicolau a comis fapta în data de 17 septembrie 2016, în jurul orei 2.00. Atunci, individul se deplasa cu un Volkswagen Lupo către Podu de Fier.

Când a observat un echipaj de Poliţie, ieşeanul a accelerat brusc, fapt ce i-a determinat pe poliţişti să pornească în urmărirea sa. În timpul cursei, agentul a pierdut controlul maşinii şi a intrat cu ea într-un gard. Nicolau a coborât din maşină însă nu s-a lăsat prins şi a rupt-o la fugă, încercând să scape de poliţişti. Individul a fost însă prins de poliţişti, care şi-au dat seama că acesta consumase alcool deoarece mirosea a alcool.

Nicolau a refuzat la faţa locului să sufle în etilotest însă a mers la spital, acolo unde ambele probe prelevate au relevată că bărbatul consumase alcool înainte de a se urca la volan.

„În cursul urmăririi penale, inculpatul Nicolau Antonius – Eduard a precizat că înţelege să se prevaleze de dreptul la tăcere. În faţa instanţei, inculpatul a recunoscut comiterea faptei astfel cum a fost descrisă în actul de sesizare“, se menţionează în motivare.

Nicolau a mai fost găsit vinovat de o faptă de ultraj comisă în data de 13 iunie 2015. Atunci, bărbatul s-a deplasat cu un autoturism în Răducăneni, unde a oprit maşina într-un loc nepermis, pentru a merge la un magazin.

La scurt timp, la faţa locului a ajuns o autospecială din dotarea Poliţiei Răducăneni, în care se afla un poliţist şi un jandarm. După ce a refuzat să se legitimeze, bărbatul a plecat la un moment dat cu maşina.

Agentul a încercat să-l prindă braţ, dar văzând că acesta accelerează, s-a desprins singur de maşina în mers lovindu-se la braţ şi la genunchi. El a obţinut un certificat medico-legal care a arătat că a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri me­dicale.

Comentarii