Ajutaţi cei 46 de micuţi ai Grădiniţei Prisăcani să-şi îndeplinească visurile! Iată ce vor să se facă când vor fi mari! FOTO

miercuri, 06 decembrie 2023, 02:50
6 MIN
 Ajutaţi cei 46 de micuţi ai Grădiniţei Prisăcani să-şi îndeplinească visurile! Iată ce vor să se facă când vor fi mari! FOTO

Campania de Crăciun organizată de „Ziarul de Iaşi” continuă cu strângerea donaţiilor pentru cei 132 de preşcolari şi şcolari şi pentru cele trei familii neajutorate din comuna Prisăcani. Lista dorinţelor şi nevoilor este pregătită, mai avem nevoie doar de ajutorul dumneavoastră ca să putem achiziţiona numeroasele cadouri pentru albinuţele silitoare din prisaca de pe malul Prutului. Ieri s-au alăturat campaniei noi donatori.

 

În vizita noastră de cunoaştere a beneficiarilor campaniei, am poposit şi la Grădiniţa cu Program Normal din Prisăcani, unde 46 de prichindei, cu vârste de la doi la şase ani, ne-au aşteptat cu cele mai sincere dorinţe pentru Moş Crăciun. Pe rând, fiecare albinuţă a venit, ne-a strâns de mână şi ne-a şoptit ce visează să găsească în sania Moşului. Păpuşile Barbie, maşinuţele, costumele cu Elsa şi Anna, trusele de machiaj pentru păpuşele şi unicornii au fost la putere.

Am găsit, însă, trei micuţi mai inventivi. Nicolas visează să devină constructor, iar el şi-ar dori să primească o casă de păpuşi. Lui David îi place ordinea şi ar vrea ca toţi oamenii să arunce gunoaiele la locul lor, drept urmare, aşteaptă de la Moş Crăciun un camion de gunoi de jucărie. Ecaterina ar dori, pe lângă rochia şi pantofii cu Elsa, şi o bucătărie de jucărie în care să poată „găti” popcorn pentru familia ei.

Părinţii le oferă tot ce au mai bun şi chiar dacă în multe familii doar unul dintre părinţi lucrează, deşi nu este vorba neapărat despre un loc de muncă stabil, educatoarele ne-au spus că prichindeii vin mereu îngrijiţi la şcoală şi primesc toată susţinerea familiilor. Dedicate albinuţelor, cele două educatoare, Marilena şi Irina, au lăsat Iaşul şi s-au întors în Prisăcani pentru a fi alături de copiii locului.

Cine s-a alăturat campaniei

 

Moldova Center a dăruit 5.000 de lei pentru albinuţele din Prisăcani, fiind alături an de an de copiii implicaţi în Campania de Crăciun organizată de „Ziarul de Iaşi”. „Cu bucurie şi responsabilitate, Moldova Center se implică activ în proiecte sociale locale şi naţionale şi promovează o comunicare responsabilă, în special în apropierea Sărbătorilor de iarnă. Ne-am angajat să încurajăm excelenţa în rândul tinerilor din comunitate şi să îi sprijinim pe cei aflaţi în nevoie. Este o onoare pentru noi să participăm la campania de final de an organizată de «Ziarul de Iaşi», în ceea ce considerăm de acum ca fiind o tradiţie. Suntem impresionaţi de cazurile sociale pe care le susţinem împreună, intervenind în zone în care orice formă de ajutor este extrem de valoroasă. Pentru Moldova Center, Crăciunul are o semnificaţie aparte, şi ne dorim să aducem zâmbetul pe chipurile copiilor care, adesea, se confruntă cu lipsuri fundamentale. În această perioadă festivă, dorim să împărtăşim bucuria Sărbătorilor şi să fim alături de cei care au nevoie de mai multă atenţie şi sprijin. Suntem convinşi că, prin această campanie, vom reuşi să aducem lumină în inimile celor aflaţi în dificultate şi să contribuim la crearea unei comunităţi mai unite şi solidare”, a declarat Andrei Irimia, Manager marketing vânzări la Moldova Center.

În ultimele ediţii ne-a susţinut pensionarul Nicolaie Ivanciu, care a avut grijă să sprijine şi anul acesta cazurile prezentate de noi. Acesta a donat 1.100 de lei pentru prichindeii şi familiile din comuna Prisăcani. „Mă încearcă aceleaşi emoţii, dar şi bucurie, ca acum 60 de ani, când aveam doar 8 ani şi îl aşteptam pe Moş Crăciun să vină. Cele mai frumoase cadouri le primeam de la bunici, părinţi, rude şi chiar de la şcoală, pentru că am fost un copil cuminte. Acum, vreau să transmit următoarelor generaţii să facă aceleaşi gesturi, să dăruiască copiilor care sunt în situaţii precare şi să ofere o licărire de speranţă pentru ziua de mâine. Moş Crăciun să le aducă bucurii aşa cum am primit şi eu la 68 de ani, un pensionar care vrea să fie un exemplu pentru ceilalţi”, a spus pensionarul.

Adrian Olteanu a donat, la fel ca anul trecut, 200 de dolari în numele Fundaţiei Maria şi Petru Olteanu. „Această donaţie este făcută în memoria părinţilor mei Maria şi Petru Olteanu, care au fost cadre didactice la Şcoala Generală Tomeşti. Prima lor dorinţă a fost educaţia copiilor şi de zece ani oferim premii la cele trei şcoli din Chicerea, Goruni şi Tomeşti pentru şefii de promoţie şi pentru cei mai buni copii la istorie. Încurajăm excelenţa în educaţia copiilor!”, a menţionat acesta.

Directorul Executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială si Protecţie a Copilului (DGASPC), Marian Şerbescu, a trimis 500 de lei şi a susţinut mereu campania noastră. „Felicitări echipei de la «Ziarul de Iaşi» pentru această nouă campanie, devenită de acum tradiţie. Este un nou prilej în care putem cu toţii să facem ceva pentru cei care au nevoie de un pic de speranţă. Am fost mereu prezent, voi fi şi pe mai departe alături de ei şi sunt sigur că până la Sfintele Sărbători vom fi foarte mulţi cei care vom aduce un strop de bucurie în casele celor de lângă noi”, a transmis Directorul Executiv al DGASPC.

O persoană care îşi doreşte ca identitatea sa să rămână anonimă a donat o măsuţă şi două scăunele pentru copiii din familia Rupanu şi încălţăminte de damă pentru cele trei familii implicate în Campania de Crăciun.

Cum putem să îi ajutăm

 

Cei care doresc să sprijine această campanie, cu orice sumă de bani, fie ea mai mică sau mai mare, sunt aşteptaţi la sediul redacţiei Ziarului de Iaşi, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vis-a-vsi de Gara Internaţională). Mai multe detalii puteţi obţine la numărul de telefon 0232.271.271. De asemenea, puteţi face donaţii în bani în contul Asociaţiei Procons, care va folosi sumele colectate exclusiv şi integral în scopul susţinerii acestei acţiuni, în baza protocolului pe care Şcoala Gimnazială Prisăcani l-a semnat cu Asociaţia Procons special pentru această campanie. Vă rugăm să specificaţi că donaţia este pentru Campania de Crăciun organizată pentru copiii din comuna Prisăcani. Pentru donatorii persoane juridice, Asociaţia Procons va încheia contracte de sponsorizare.

Titularul contului bancar este ASOCIAŢIA „PROCONS”, cu sediul în Iaşi, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor sub nr. 2942/A/1994, CIF 7943370, cont bancar RO11BRMA0999100091153903, deschis la Banca Românescă.

Puteţi dona obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte (aflate în stare bună) pentru copii şi adulţi, pilote, perne, electrocasnice, cărţi, rechizite, obiecte de igienă personală etc. Toate vor ajunge la cele trei familii pe care dorim să le sprijinim.

Donaţiile în bani se pot face până vineri, 15 decembrie, iar donaţiile în produse se pot aduce la sediul redacţiei „Ziarul de Iaşi”, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională) până luni, 18 decembrie.

Lista onorabilă a donatorilor

 

  • Anonim – o măsuţă şi două scăunele pentru copiii familiei Rupanu şi încălţăminte de damă pentru familii
  • Marian Şerbescu – 500 lei
  • Adrian Olteanu – 200 dolari
  • Nicolaie Ivanciu, pensionar – 1.100 lei
  • Moldova Center – 5.000 lei
  • Anonim – haine pentru adulţi, jucării, jocuri şi cărţi pentru copii
  • Anonim – patru saci cu haine pentru adulţii din cele trei familii
  • Prof.dr. Dan Caşcaval, Rector TUIASI – 500 lei
  • T.V. – 1.500 lei
  • Regia de Publicitate ARBOmedia din Bucureşti – 10.000 lei
  • Anonim – 1.000 lei
  • PHINIA – 7.000 lei
  • Viorel Blăjuţ – 8.000 lei

NOTĂ: Imaginile inserate în text au fost realizate la grădinița Prisăcani

Comentarii