Alimentaţie naturală, doar cu Chef Mendeleev

luni, 30 iulie 2018, 07:00
3 MIN
 Alimentaţie naturală, doar cu Chef Mendeleev

* E final de iulie, e cald şi umezeală de la ploi, plus că e sezonul concediilor, aşa că staţiunile sunt aglomerate ca nişte cutii de sardele: este mâncare pentru toţi, este ea naturală şi bună şi, dacă da, rezistă fără să se altereze? Am invitat un producător de alimente, patronul fabricii "Chimicul cu muştar", care ne va lămuri:

– Bună ziua! De unde până unde "Chimicul cu muştar"?

– Micii cu muştar s-ar fi stricat, pe căldură, spre deosebire de chimicii noştri.

– Băgaţi chimicale în mâncare?

– Ce nu e chimic în zilele noastre? De fapt, dintotdeauna. Oamenii, animalele, florile, totul e chimie! Cu toţii suntem făcuţi din ceea ce se găseşte în sistemul periodic!

– Profitaţi din plin de tabelul lui Mendeleev?

– Îmi este ca un frate! Din păcate, unele elemente se găsesc mai greu…

– Cum ar fi?

– Cum ar fi uraniul. Nu varianta pentru bombe nucleare, ci praful pentru mezeluri! A nu se confunda cu praful de plutoniu, cu aromă de afumătură.

– E groaznic ce spuneţi! La ce sortimente se pune uraniu?

– De exemplu, la cârnaţii vânătoreşti. Se bucură de mare succes printre turiştii aflaţi la munte, la cabane, fiindcă luminează în beznă, nici nu mai trebuie foc de tabără!

– Nu vi se alterează alimentele?

– Nu folosim materii prime care să se altereze, asta aş vrea să reţineţi. Pe cutii n-am văzut să scrie vreun termen de garanţie, e doar un desen cu un craniu şi două oase şi textul "Evitaţi contactul cu pielea şi ochii!".

– În cazul ăsta, cum de fabricaţi mici din substanţe care atacă pielea şi ochii?

– Dumneavoastră, când mâncaţi mici, îi apucaţi cu mâna şi vi-i băgaţi în ochi? Micul se ia în furculiţă, deci nu atinge pielea!

– Am înţeles că, pe lângă mezeluri, mai fabricaţi şi accesorii. Care sunt astea?

– Micul nu se mănâncă singur, că poate produce reacţii, aşa că mai facem şi muştar, maioneză, ketchup sau sos picant. Să nu mă întrebaţi din ce, că nu ştiu. Nu-i secret, dar de fiecare dată când am combinat substanţele ne-a ieşit altceva. O dată ne-a ieşit chiar o explozie, când mi-am pârlit tot părul!

– Astăzi, de exemplu, ce accesorii v-au ieşit?

– Până la ora asta, în loc de sos de roşii picant, am obţinut sirop natural de zmeură pentru copii, în loc de maioneză ne-a ieşit o alifie de plajă foarte emolientă, cu gust minunat, iar în loc de muştar am scos un var lavabil crem strălucitor şi parfumat!

Comentarii