Domnilor primari, domnule şef al DRDP, cât mai trebuie să aşteptăm până la următorul copil ucis aici, din cauza lipsei pasarelei pietonale?

Altă elevă lovită pe trecerea de pietoni la Valea Lupului. Oamenii cer pasarele!

vineri, 15 februarie 2019, 02:59
2 MIN
 Altă elevă lovită pe trecerea de pietoni la Valea Lupului. Oamenii cer pasarele!

O adolescentă în vârstă de 15 ani a fost victima unui accident rutier în cursul dimineţii de ieri, 14 februarie, în Valea Lupului, chiar pe trecerea de pietoni. I-au fost acordate îngrijiri de către echipajele medicale, la faţa locului ajungând şi echipaje de poliţie pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul. Fata a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, unde i-au fost făcute o serie de investigaţii, iar ulterior a rămas internată pentru supraveghere.

„Pacienta prezenta un traumatism cranio-cerebal cu edem, mai multe contuzii la nivelul membrelor, era conştientă. A rămas în Com­partimentul de Neurochirurgie din cadrul spitalului pentru supraveghere“, a precizat dr. Lucian Cernahoschi, medic primar UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

La Valea Lupului, în ultimele luni au avut loc mai multe proteste ale localnicilor, cărora le este frică de faptul că copiii lor pot fi adesea accidentaţi grav, atunci când traversează drumul european pentru a ajunge la staţiile CTP, în drum spre sau de la şcoală. Oamenii, exas­peraţi, cer autorităţilor să construiască pasaje pietonale aeriene, pentru a fi în siguranţă la traversare.

Autorităţile nu au ajuns însă la un acord, din cauza neînţelegerilor dintre Primăria Valea Lupului, care se află pe o parte a drumului, Primăria Iaşi, de cealaltă parte, şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, care are în administrare şoseaua.

Comentarii