Amanta politicianului şi omului de afaceri ieşean decedat fulgerător îşi joacă ultima şansă pentru a avea parte din averea imensă, alături de familie. Termen la Înalta Curte

miercuri, 21 iunie 2023, 01:51
2 MIN
 Amanta politicianului şi omului de afaceri ieşean decedat fulgerător îşi joacă ultima şansă pentru a avea parte din averea imensă, alături de familie. Termen la Înalta Curte

Soarta averii fostului consilier local Constantin Corozal va fi decisă în noiembrie. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis în principiu recursul declarat de iubita lui Corozal, fixând data de 7 noiembrie ca termen de judecată. Miza procesului este reprezentată de o avere impresionantă, asupra căreia Mirela Melinte îşi susţine drepturile.

 

Ales consilier local din partea ALDE în 2016, Daniel Constantin Corozal deţinea Master Pub din Tudor Vladimirescu, săli de jocuri şi o firmă de transporturi, Transworld SRL. Ultima sa declaraţie de avere menţiona conturi bancare de 4,2 milioane lei şi venituri anuale de 1,7 milioane lei numai din dividendele firmelor sale. Corozal a decedat pe neaşteptate în 2017, la doar 45 de ani.

La scurt timp după moartea lui Corozal, iubita acestuia, Mirela Melinte, a înaintat Tribunalului o acţiune în declararea simulaţiei, prin care aceasta cerea recunoaşterea contribuţiei sale la averea consilierului. Oficial contabilă în cadrul Transworld, Melinte invoca în favoarea sa relaţia personală pe care o avusese cu Corozal timp de 23 de ani.

În acţiunea sa, ea a precizat că înfiinţase firma de transport împreună cu Corozal, reinvestind constant câştigurile în societate. De partea cealaltă, mama şi sora lui Corozal au afirmat că între Melinte şi Corozal ar fi existat o relaţie sporadică doar în perioada 1994-1997. Mirela Melinte nu era nimic mai mult decât o simplă contabilă, neparticipând la luarea deciziilor de afaceri. Declaraţiile martorilor au fost contradictorii, unii susţinând versiunea Mirelei Melinte, ceilalţi, pe cea a familiei. Din ele, magistraţii Tribunalului nu au putut deduce mai mult decât existenţa unei relaţii între Melinte şi Corozal, nu şi a vreunei contribuţii a acesteia la construirea averii consilierului.

Acţiunea Mirelei Melinte a fost respinsă de Tribunal, ca şi de Curtea ieşeană de Apel. Recursul în faţa ÎCCJ este ultima cale de atac pe care Melinte o mai are, pentru a obţine o parte din averea lui Corozal. 

Comentarii