Amendă contestată ca la sistemul VAR: una au văzut politiştii, alta a fost realitatea

vineri, 09 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Amendă contestată ca la sistemul VAR: una au văzut politiştii, alta a fost realitatea

Unii poliţişti rutieri par să aibă nevoie de un control oftalmologic. Un ieşean a fost amendat după ce, într-o intersecţie, ar fi tăiat faţa unui partener de trafic, provocând un accident. Camerele video au înregistrat însă cu totul altceva.

Procesul-verbal încheiat de poliţişti a consemnat că pe 12 aprilie anul trecut, V.C. a condus un automobil Ford pe Anastasie Panu, dinspre Hala Centrală spre Târgu Cucu. La intersecţia cu strada Elena Doamna, nu s-ar fi încadrat corespunzător pentru efectuarea virajului la stânga, intrând în coliziune cu un Volkswagen aflat în dreapta sa, care se deplasa pe aceeaşi direcţie. Lui V.C. i s-a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 870 lei, echivalentul a 6 puncte amendă, pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe benzi. Zece zile mai târziu, şoferul s-a adresat instanţei.

Magistraţii Judecătoriei au constatat că procesul-verbal fusese corect întocmit, neavând niciun viciu care să-i atragă nulitatea. În schimb, lucrurile stăteau cu totul altfel decât văzuseră poliţiştii.

„Din înregistrarea video depusă la dosar, reiese că şoferul autoturismului aflat în dreapta celui condus de petent nu a păstrat la efectuarea virajului la stânga banda sa de mers, ci s-a încadrat pe banda de mers pe care se deplasa autoturismul condus de petent, intrând în coliziune cu acesta. Instanţa constată că petentul nu a săvârşit fapta, motiv pentru care plângerea va fi admisă, iar procesul-verbal de constatare a contravenţiei va fi anulat”, au precizat judecătorii. Sentinţa a fost contestată de Inspectoratul Poliţiei Judeţene, dosarul intrând ieri în analiza Tribunalului. 

Comentarii