Amendaţi cu 700 de lei pentru că aruncau pe spaţiul verde deşeurile menajere

miercuri, 07 august 2019, 01:57
1 MIN
 Amendaţi cu 700 de lei pentru că aruncau pe spaţiul verde deşeurile menajere

Poliţiştii locali au acţionat în forţă la începutul acestei săptămâni.

Într-o singură zi, poliţiştii au aplicat aproa­pe 140 de sancţiuni contravenţionale şi au legitimat circa 200 de persoa­ne. Acţiunea s-a desfăşurat, luni, 5 august, şi a avut ca scop „menţine­rea ordinii şi liniştii publice“.

Va­loarea totală a sancţiunilor a fost de aproximativ 20.000 lei. Cele mai multe amenzi, 33 la număr, au fost aplicate şoferilor pentru diverse abateri privind circulaţia pe drumurile publice, iar alte 29 au vizat persoa­nele cu probleme în ceea ce priveşte actele de identitate. Totodată, 23 de persoane au fost amendate pentru diverse fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Restul amenzilor au constat în alte abateri în baza unor hotărări ale Consiliului Local sau alte acte normative.

Un exemplu oferit de poliţişti a constat în sancţionarea a doi tineri, cu o amendă în valoare de 200 lei fiecare, după ce contravenienţii s-au încăierat în zona unui hipermarket din Bucium.

În schimb, două persoane din Alexandru cel Bun au încasat fiecare o amendă de 700 lei după ce au fost depistate că aruncau pe spaţiul verde deşeurile menajere din coşurile de gunoi stradale în zona esplanadei Voievozilor.

Comentarii