Amplu concurs de angajare la IRO: se caută 67 de noi angajați, cei mai mulți fiind asistenți medicali – 39

marți, 28 martie 2023, 21:59
2 MIN
 Amplu concurs de angajare la IRO: se caută 67 de noi angajați, cei mai mulți fiind asistenți medicali – 39

Concurs masiv de angajări la Institutul Regionale de Oncologie din Iași: 67 de posturi de asistent medical, infirmier, liftier, telefonist, instalator sanitar și electrician. Cinci dintre acestea sunt pe perioadă determinată, în timp ce restul de 62 sunt pe perioadă nedeterminată. Probleme sunt cele clasice: întâi se depun dosarele care atestă îndeplinirea tuturor criteriilor, care sunt verificate de o comisie de concurs, ulterior are loc o probă scrisă, asistenții medicali și registratorii vor da și o probă practică, urmată de un interviu.

În mod concret, IRO angajează: un fizician medical debutant, un fiziokinetoterapeut debutant, un bioinginer medical debutant, 39 de asistenți medicali (cu condiții diverse, unii debutanți, alții cu vechime, unii cu studii postliceale, alții cu studii universitare), 12 infirmieri, un brancardier, cinci registratori medicali, un operator pentru Farmacie, patru muncitori calificați de grade diferite și un muncitor necalificat.

Pentru posturile temporar vacante, cei interesați au putut depune dosare până luni, 27 martie, în timp ce pentru posturile cu angajare pe perioadă nedeterminată, mai pot fi depuse aplicații până joi, 30 martie. Pe 4 aprilie vor fi anunțate dosarele care sunt admise și cele care sunt respinse, iar următoarele două zile sunt menite rezolvării contestațiilor. Proba scrisă este programată 20 de zile mai târziu, pe 24 aprilie, iar proba practică și interviul vor începe de pe 28 aprilie. Rezultatele finale se vor cunoaște pe 4 mai, iar prima zi de muncă a noilor angajați va fi 22 mai 2023.

„Fiecare proba a concursului va fi notată cu maximum 100 de puncte. Pentru a fi declarați admiși, candidații trebuie să obțină minimum 50 de puncte. Punctajul final se calculează ca medie aritmetică a punctajelor obtinuțe la proba scrisă, proba practică și interviu. Stabilirea candidaților care urmează să ocupe posturile vacante se va face în ordinea mediei generale, determinată pe baza mediei aritmetice a notelor obținute la fiecare probă. La rezultatele finale egale, are prioritate candidatul care a obținut nota cea mai mare la proba scrisă, iar dacă egalitatea se menține, candidații aflați în această situație vor fi invitați la un nou interviu, în urma căruia comisia de concurs va decide asupra candidatului câștigător”, au precizat reprezentanții unității medicale. 

Comentarii