Ani de procese între vecine de scară din cauza cheii de la uscător

luni, 22 noiembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Ani de procese între vecine de scară din cauza cheii de la uscător

Socoteala de-acasă a unei ieşence nu s-a potrivit cu cea din faţa instanţei. Femeia îşi dăduse în judecată o vecină, somând-o să-i dea o cheie a uscătorului de pe palier, cerând totodată şi suportarea de către aceasta a cheltuielilor de judecată. Magistraţii Judecătoriei au văzut însă altfel lucrurile. Acţiunea ieşencei a fost respinsă, şi ea va fi cea care va trebui să-i plătească avocatul vecinei.

Magda I. locuieşte de aproape 30 de ani într-un bloc din Nicolina, la fiecare etaj aflându-se patru apartamente şi un spaţiu de folosinţă comună, în care ar fi trebuit să se afle, conform proiectului iniţial, ghena de gunoi. Aceasta nu mai fusese instalată, spaţiul fiind utilizat ca uscător. Femeia reclamă că din mai 2018 nu a mai avut acces la uscător, întrucât Elena C. ar fi schimbat încuietoarea şi refuză să-i dea şi ei o cheie, deşi are drept de proprietate asupra unei cote de un sfert din spaţiul comun.

În replică, pârâta a afirmat că tocmai Magda I. a fost cea care a utilizat în mod exclusiv uscătorul timp de ani de zile. Atunci când Elena C. a vrut să-şi monteze o centrală termică, reclamanta nu i-a permis să treacă cu o ţeavă de gaz prin uscător. Pârâta nu avusese niciodată cheia de la uscător.

În urmă cu trei ani, cei trei vecini ai Magdei I. reuşiseră să obţină de la asociaţie o cheie a uscătorului, la deschiderea acestuia găsind o mizerie de nedescris, locul colcăind de gândaci. Renovaseră spaţiul, contribuind fiecare cu câte 1.300 de lei. Magda I. refuzase să contribuie şi ea la costurile acestei operaţiuni.

După audierea martorilor, judecătorii au constatat că afirmaţiile vecinilor se confirmă. Cum Elena C., deşi contribuise financiar la renovarea spaţiului respectiv, nici măcar nu avea cheia de la uşa acestuia, cererea Magdei I. a fost respinsă. Ea va trebui să-i plătească vecinei chemate în judecată şi suma de 1.190 lei, reprezentând contravaloarea onorariului avocatului său. Magda I. a declarat apel împotriva sentinţei, cazul aflându-se acum pe rolul Tribunalului.

Comentarii