Asistent prins beat la volan pe Independenţei: va munci 50 de zile fără leafă

joi, 27 ianuarie 2022, 21:21
1 MIN
 Asistent prins beat la volan pe Independenţei: va munci 50 de zile fără leafă

La finalul unei zile de lucru, un asistent de farmacie de la Spitalul „Sf. Spiridon” s-a oprit la barul de lângă unitatea medicală, a băut 200 ml de coniac şi apoi a urcat la volan. Nu a reuşit să conducă prea mult însă, pentru că, pe Independenţei, în dreptul UMF, un alt şofer l-a văzut când a trecut pe roşu şi l-a raportat la 112.

Conducea şi haotic, le-a explicat martorul poliţiştilor. Agenţii l-au urmărit pe asistent, l-au oprit şi l-au testat alcoolscopic. Rezultatul: 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrebat dacă acceptă să îi fie recoltate mostre biologice, a refuzat.

Judecătorii au considerat că asistentul a pus în pericol siguranţa sa şi a celorlalţi participanţi la trafic, dar au apreciat şi faptul că bărbatul a recunoscut săvârşirea faptei, o regretă, nu este cunoscut cu antecedente penale, se află la primul conflict cu legea penală, este o persoană integrată în societate şi nu are alte abateri contravenţionle în istoric.

Aşa încât judecătorii au decis amânarea pedepsei de un an şi patru luni de închisoare şi o perioadă de supraveghere de doi ani, timp în care nu are voie să conducă autovehicule.

În plus, pentru şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuzul de a da probe biologice va trebui să muncească 50 de zile neremunerat, în folosul comunităţii.

Comentarii