Astăzi, medicii de familie îşi aleg şefii la nivel naţional: Iaşul are doi candidaţi

sâmbătă, 31 martie 2018, 01:50
2 MIN
 Astăzi, medicii de familie îşi aleg şefii la nivel naţional: Iaşul are doi candidaţi

Cine sunt ei şi ce proiecte propun?

Astăzi sunt organizate la Bucu­reşti alegeri pentru un nou consiliu de conducere al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF). Pe lângă funcţia de preşedinte, mai sunt vacante cinci funcţii de vicepreşe­dinţi, doi secretari şi un trezorier. Din Iaşi şi-au depus candidatura doi medici de familie, pentru funcţia de vicepreşedinte şi pentru cea de secretar: medicii Răzvan Miftode şi Dana Popescu.

În proiectul său privind dezvoltarea SNMF în perioada 2018-2022, medicul Miftode a atins trei domenii: dezvoltarea organizaţio­nală, dezvoltare profesională şi co­municare, colaborare naţională. Pen­tru dezvoltarea organizaţională, acesta îşi propune creşterea de membri activi ai SNMF, optimizarea circuitului informaţional, precum şi îmbună­tăţirea actelor legislative interne ale SNMF.

În ceea ce priveşte dezvoltarea profesională, medicul va avea în vedere „creşterea prestigiului profesional al medicilor de fa­milie, optimizarea pregătirii voca­ţio­­nale a rezidenţilor de medicină de familie, facilitarea informării continue cu date ştiinţifice medicale, de ma­nagement profesional şi legis­laţie, încurajarea dezvoltării profesionale continue, precum şi sprijinirea organizării de conferinţe naţionale sau regionale ale me­dicilor de familie“.

Candidata pentru funcţia de secretar al Biroului executiv al SNMF, dr. Dana Ştefana Popescu, are ca scop „reconsiderarea medicinei de familie şi recunoaşterea importanţei reale a acesteia în cadrul sistemului de sănătate“. Cele trei obiective sunt legate de creşterea rolului SNMF în dezvoltarea specialităţii, de prezentarea potenţialului real al medicinei de familie, dar şi de creşterea încrederii comunităţii în medicul de familie.

În acest sens, candidata îşi propune să realizeze parteneriate cu universităţi sau cu asociaţii similare din străinătate, cu asociaţii de pacienţi, cu alţi reprezentanţi ai unor activităţi înrudite, dar şi să înfiinţeze un departament care să identifice oportunităţi de accesare a diverselor finanţări, care să ajute la realizarea unor proiecte.

Pentru a creşte încrederea în medicul de familie, dr. Popescu propune promovarea realizărilor pe care le au medicii, în special prezentarea periodică a datelor care să ateste „volumul im­pre­sion­ant al activităţilor medicilor de familie“.

Comentarii