Avocatul Felecanu, acuzat de uciderea iubitei, va mai sta o luna în arest

miercuri, 07 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Avocatul Felecanu, acuzat de uciderea iubitei, va mai sta o luna în arest

Avocatul acuzat de uciderea iubitei sale rămâne încă o lună în arest. Magistrații Curții de Apel au aprobat ieri solicitarea procurorilor privind prelungirea măsurii arestării preventive a lui Sebastian Felecanu timp de încă 30 de zile, până pe 13 octombrie, inclusiv. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție. Și măsura arestării a fost contestată de Felecanu, fără însă ca magistrații ÎCCJ să considere că el ar putea fi cercetat în stare de libertate.

Avocatul Sebastian Felecanu este acuzat de procurori că pe 19 iunie anul trecut și-ar fi aruncat iubita de la balconul apartamentului în care locuiau, situat la etajul al șaselea dintr-un bloc din Târgu Cucu. Gestul avocatului ar fi survenit unei certe dintre cei doi, tânăra acuzându-l că o înșeală. Inițial, anchetatorii au luat în calcul trei variante posibile, respectiv omorul, sinuciderea și instigarea la sinucidere.

Pentru clarificarea modului în care avusese loc incidentul, au fost făcute mai multe simulări, care au inclus și folosirea unui manechin, aruncat sau lăsat să cadă de la etajul respectiv. Conform concluziilor anchetatorilor, dinamica prăbușirii fetei de la etaj indică aruncarea activă și nu simpla cădere, ceea ce a dus la acuzarea lui Felecanu de omor. La momentul respectiv, tânăra era însărcinată, fapt ce a dus la încadrarea juridică definitivă de omor calificat. Dacă va fi găsit vinovat, Felecanu riscă închisoarea pe viață sau pe un termen cuprins între 15 și 25 de ani.

 

 

Comentarii