Bărbat arestat după ce a incendiat o mașină în Păcurari. Îi amenințase pe proprietari

marți, 22 iunie 2021, 14:33
2 MIN
 Bărbat arestat după ce a incendiat o mașină în Păcurari. Îi amenințase pe proprietari

Un bărbat scandalagiu din Iași a fost arestat preventiv pentru 20 de zile pentru amenințarea unor ieșeni și incendierea unui autoturism. El ar fi amenințat o familie, iar mai apoi ar fi incendiat, în noapte, un autoturism marca Volkswagen deținut de cei doi soți, parcat pe strada Cazărmilor din Păcurari. Pe 21 iunie, bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cererea de arestare preventivă fiind admisă de către judecători pentru o perioadă de 20 de zile.

Investigațiile realizate de lucrătorii din cadrul IPJ Iași arată că în ziua de 19 iunie, un cuplu din municipiul Iași ar fi fost amenințat de către numitul Coca Daniel, un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu incendierea autovehiculului pe care îl dețin. În noaptea zilei de 19 spre 20 iunie, la ora 02:44, bărbatul s-ar fi întors pe strada Cazărmilor, unde ar fi dat foc unui autoturism marca Volkswagen Passat. Incidentul neplăcut a avut loc pe strada Cazărmilor, din cartierul Păcurari. La fața locului s-au deplasat echipaje de stingere a incendiului.

„S-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la un autoturism Volkswagen Passat. Cauza probabilă de producere a incendiului este folosirea intenționată a sursei de aprindere”, a declarat, pentru „Ziarul de Iași”, sublocotenent Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISUJ Iași.

Bărbatul a fost în scurt timp identificat de polițiștii din cadrul Secției Nr. 2 Poliție Iași și introdus în arestul IPJ Iași pentru o perioadă de 24 de ore. Pe 21 iunie, bărbatul pus pe scandal, bănuit de autorități de comiterea faptelor de distrugere și incendiere, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorii ieșeni au admis cererea, iar ieșeanul a fost arestat pentru o perioadă de 20 de zile. El va sta în arest până pe 10 iulie, inclusiv.

„În data de 21 iunie, bărbatul a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 20 de zile. Bărbatul a fost reintrodus în arestul IPJ Iași, iar cercetările continuă”, arată purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, inspector de poliție Vîjiac Anca-Alexandra.

Comentarii