Bătaie între un șef de tren din Iași și un călător fără mască. Ghiciți cine a dat primul!

miercuri, 25 august 2021, 10:28
3 MIN
 Bătaie între un șef de tren din Iași și un călător fără mască. Ghiciți cine a dat primul!

Un șef de tren, angajat al SNTFC CFR Călători – Sucursala Iași, și un bărbat din Vaslui au fost trimiși în judecată în urma unui scandal ce a avut loc într-un tren care circula pe pe ruta București Nord – Iași. Cei doi au avut, deopotrivă, calitate de inculpat și vătămat, reclamându-se reciproc pentru bătaie. Mărul discordiei a fost căldura din tren și solicitarea adresată călătorului de a purta masca de protecție în mod corespunzător. La o săptămână după primul incident, cei doi s-au întâlnit din nou.

Incidentul a avut loc în vara anului trecut, pe 26 iulie. Șeful de tren Iulian B. era de serviciu în trenul Inter Regio 1663 pe ruta București Nord – Iași, împreună cu colega lui, Mihaela O. În jurul orei 17.30, trenul a ajuns în gara Vaslui, unde a staționat 5 minute, iar după ce s-a pus în mișcare, șeful de tren a început să controleze biletele de călătorie, începând cu primul vagon, unde a observat un bărbat care nu purta mască de protecție. Inițial, acestuia i-a fost atrasă atenția de către un alt călător apoi și de conductor. Bărbatul s-a conformat parțial. Și-a pus masca sub bărbie, invocând că nu poate respira și că îi este rău, reproșând conductorului că nu funcționează aerul condiționat. Cum angajatul CFR i-a replicat că niciun alt călător nu s-a plâns din cauza disconfortului termic și, că de fapt, aerul condiționat ar funcționa, între cei doi discuțiile au escaladat, ajungându-se la injurii și jignindu-se reciproc.

„Bă, tu ești bou, nu vezi că mi-e rău? Ia măsuri!”, a strigat bărbatul nemulțumit către conductor, potrivit datelor consemnate de procurori în dosarul de urmărire penală.

Șeful de tren i-a cerut vasluianului să se calmeze: „Circul ăsta să-l faci la mă-ta acasă”.

La un moment dat, conductorul s-a aplecat asupra călătorului nemulțumit, care era așezat pe scaunul de la geam, și l-a lovit cu palma dreaptă peste obrazul stâng. Apoi a plecat spre următorul vagon, fără a mai verifica alte legitimații de călătorie.

Revoltat de gestul angajatului CFR, călătorul pălmuit a început să alerge după acesta, iar când l-a ajuns din urmă, în spațiul dintre vagoane, l-a împins de omoplați, acesta lovindu-se cu capul de muchia de fier a ușii.

Cei doi au fost despărțiți de alți călători, șeful de tren sunându-și colega și solicitându-i să sune la poliție pentru a raporta evenimentul. Ulterior, a intrat în toaleta vagonului pentru a se șterge de sânge.

În momentul când trenul a oprit în stația Nicolina-Iași, călătorul recalcitrant a coborât din tren pe partea opusă stației, fugind printre blocuri, însă a fost găsit imediat de polițiști, după ce acestora li s-a comunicat direcția în care a dispărut.

Conductorul fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie Iași pentru acordarea îngrijirilor medicale. În urma agresiunii, acesta a avut nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale.

Aflați ce a urmat și ce pedepse s-au aplicat de pe libertatea.ro.

Comentarii