Bătălie pe modernizarea unui drum judeţean, deşi lucrările încep cu doar 10% din bani

vineri, 11 septembrie 2020, 01:50
1 MIN
 Bătălie pe modernizarea unui drum judeţean, deşi lucrările încep cu doar 10% din bani

Încă un drum judeţean intră, în plină campanie electorală, în şantier. Este vorba, de fapt, de segmente din DJ 282D, care străbate localităţile Româneşti, Podu Iloaiei, Popeşti şi Mădârjac. 

Nu va fi refăcut însă tot segmentul de 32 km, ci numai porţiuni care însumează 29 km de drum. Contractul a fost semnat cu două zile în urmă de Consiliul Judeţean, prin Direcţia de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, dar anunţul făcut de CJ nu precizează numele firmei câştigătoare a licitaţiei. Doar că, de la valoarea iniţială de 61,4 milioane de lei, s-a bătut palma pentru 56,5 milioane (fără TVA). Patru asocieri de firme au concurat pentru acest contract: cea condusă de nemţenii de la Danlin XXL, Eky Route – Dimex-2000 Company, Conest-Geprocon-Daroconstruct şi Con Ted Company – Construcţii Gabap. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere. Executantul va asigura o garanţie de 60 de luni.

Proiectul este unul dintre cele rămase fără fonduri, după decizia de achiziţionare a spitalului mobil. Momentan, doar 5 milioane de lei sunt destinate acestor lucrări, nici 10 la sută din valoarea licitată de câştigător. Liberalii au propus la ultima şedinţă de CJ alocarea a încă 10 milioane, dar lucrurile au rămas în suspans până la următoarea întrunire a consilierilor judeţeni. 

Comentarii