Bicicletă electrică furată din Copou de o femeie drogată. Prinsă de Poliţie în timp ce prietenii mergeau s-o denunţe

joi, 02 noiembrie 2023, 22:10
2 MIN
 Bicicletă electrică furată din Copou de o femeie drogată. Prinsă de Poliţie în timp ce prietenii mergeau s-o denunţe

Unui ieşean i-a dispărut peste noapte bicicleta electrică lăsată la încărcat în curte. Emoţiile sale au fost totuşi de scurtă durată, poliţiştii reuşind să recupereze bunul şi să identifice hoţul în aceeaşi dimineaţă.

 

În seara zilei de 4 ianuarie 2021, Florin O. îşi pusese bicicleta la încărcat în curtea casei de pe strada B.P. Hasdeu, în Copou, în care locuia. În imobil locuiesc mai multe familii, accesul în curte făcându-se pe o poartă metalică de mici dimensiuni, care nu este asigurată. În jurul orei 20.30, Cristina Dinu a trecut pe stradă, însoţită de doi vecini, cu care locuia într-un imobil părăsit din zona Copou. Cei trei mergeau în vizită la o cunoştinţă de pe Sărărie. Dinu a văzut bicicleta din curte, şi-a lăsat prietenii să meargă mai departe, a intrat pe poartă şi a ieşit cu bicicleta şi încărcătorul acesteia. Nu ştia să meargă cu bicicleta, aşa că i-a încredinţat vehiculul unui prieten care l-a dus în imobilul părăsit, în timp ce Dinu a mers mai departe să-şi facă vizita. Întoarsă „acasă”, le-a povestit colocatarilor ce făcuse, iar aceştia au luat hotărârea de a duce bicicleta a doua zi la poliţie. Nu au mai apucat să-şi ducă însă decizia la îndeplinire.

După doar două ore, Florin P. a observat că bicicleta îi fusese sustrasă. A doua zi, de dimineaţă, a mers la poliţie pentru a anunţa furtul. Locatarii imobilelor părăsite din zonă reprezentau prima categorie de suspecţi, iar bănuielile poliţiştilor au fost confirmate. În aceeaşi dimineaţă, ei au identificat-o pe hoaţă şi au recuperat bicicleta. Femeia a explicat că furase bicicleta cu scopul de a o vinde, întrucât avea doi copii minori lăsaţi în grija mamei sale şi nu are banii necesari pentru a le asigura traiul zilnic.

Cristina Dinu a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Femeia, consumatoare de produse etnobotanice, nu se afla la prima faptă de acest fel. De altfel, în august anul trecut ea fusese liberată condiţionat din executarea unei condamnări la 9 luni de închisoare, tot pentru furt. Ea a fost condamnată din nou, la un an şi 6 luni de închisoare. Prin contopirea cu pedepsele anterioare, a rezultat o condamnare finală la un an şi 11 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. 

Comentarii