Biciclist călcat de căruţa pe care a depăşit-o, şi tot el a fost condamnat de judecători. O întâmpare neverosimilă

joi, 24 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Biciclist călcat de căruţa pe care a depăşit-o, şi tot el a fost condamnat de judecători. O întâmpare neverosimilă

Un biciclist a ajuns în pragul puşcăriei după ce a fost călcat de o căruţă. Incidentul, care putea avea urmări tragice, s-a încheiat cu o condamnare cu suspendare.

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 13 mai, în satul Iepureni din comuna Andrieşeni. Venind dinspre Andrieşeni pe bicicletă, Silviu Moraru a depăşit căruţa condusă de Ş.R.C., un puşti de 14 ani. După 100-150 de metri, Moraru a auzit din spate căruţa care începuse să meargă mai repede, vrând să îl depăşească. În trecere, calul l-a acroşat, iar biciclistul a căzut pe carosabil. Căruţa a trecut peste el, cu ambele roţi din faţă, bicicleta rămânând între căruţă şi cal. Moraru nu a fost totuşi rănit. S-a târât pe coate pentru a ieşi de sub căruţă, iar apoi s-a îndreptat spre Ş.R.C. L-a lovit cu palma peste faţă, puştiul căzând la pământ. Apoi a continuat să îl lovească, cu pumnii şi picioarele, oprindu-se doar după intervenţia unei vecine. Băiatul a rămas pe carosabil, rezemat de una dintre roţile căruţei. Între timp, la faţa locului a ajuns şi fratele lui Ş.R.C. A întrebat ce se întâmplase, iar Moraru i-a răspuns că fratele său îl „luase înainte” cu căruţa.

Fratele lui Ş.R.C. a deshămat calul, pentru ca Moraru să-şi poată lua bicicleta. Aceasta era însă prea avariată pentru a putea fi folosită, aşa că Moraru a luat calul, spunându-i lui Ş.R.C. că i-l va da înapoi după ce îi va repara bicicleta. Când băiatul a încercat să protesteze, Moraru l-a repezit: “Pleacă, uăi, de aici, că te bat până te omor!”, după care a plecat spre casă.

După aproximativ 30 de minute, timp în care se spălase şi îşi schimbase hainele, s-a întors la locul conflictului, pentru a vedea cum se simte Ş.R.C. Fusese chemată deja ambulanţa, care i-a acordat băiatului primele îngrijiri. După trei zile, Moraru a fost vizitat de poliţie, care i-au solicitat să predea calul, ceea ce bărbatul a şi făcut, primind ulterior bicicleta.

Biciclistul a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe şi tâlhărie calificată. Pe parcursul procesului, Ş.R.C. şi-a retras plângerea, în sarcina lui Moraru fiind reţinută doar luarea cu forţa a calului. Luând în calcul circumstanţele incidentului, dar şi lipsa antecedentelor penale, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe Moraru la minimul pedepsei, de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Pronunţată luni, sentinţa poate fi atacată cu apel. 

Comentarii