Bunicuţă terorizată de nepotul dependent de droguri. Bunicul şi-a luat deja lumea-n cap

vineri, 01 iulie 2022, 01:50
3 MIN
 Bunicuţă terorizată de nepotul dependent de droguri. Bunicul şi-a luat deja lumea-n cap

De aproape un an, o ieşeancă este terorizată de nepotul său. Dependent de etnobotanice, acesta încearcă să-i stoarcă bătrânei bani pentru a-şi satisface viciul. Exasperat, soţul femeii şi-a luat lumea în cap. Rămasă singură, femeia s-a adresat justiţiei. Fără prea mult succes, nepotul fiind tratat cu blândeţe.

 

În august anul trecut, R.C. a obţinut emiterea unui ordin de protecţie împotriva nepotului său, Robert Copacinschi, prin care tânărul era obligat să păstreze o distanţă de minim 100 de metri faţă de bunica sa timp de 6 luni, interzicându-i-se totodată să ia legătura, în orice mod, cu aceasta. Sentinţa a fost justificată prin faptul că atunci când Copacinschi nu avea bani de etnobotanice, devenea agresiv şi îşi ameninţa bunica cu moartea şi cu incendierea apartamentului. Ordinul a rămas însă o simplă foaie de hârtie.

În după-amiaza zilei de 6 noiembrie, Copacinschi a mers la bunica sa după bani. Femeia nu i-a deschis, iar nepotul a început să bată cu picioarele în uşă, adresându-i totodată bătrânei injurii şi ameninţări. Daunele provocate uşii au fost remarcate ulterior de poliţiştii chemaţi la faţa locului. Două săptămâni mai târziu, fapta s-a repetat. Femeia a cerut iar ajutorul poliţiei, subliniind faptul că nepotul său încălca ordinul de protecţie. În faţa oamenilor legii, Copacinschi a afirmat că venise la bunica sa pentru a recupera o datorie. Pe 7 decembrie, tânărul şi-a sunat bunica la 2.00 noaptea, spunându-i că se află în faţa blocului şi are nevoie de bani. După câteva minute, a sunat la interfon. R.C. a încercat să oprească aparatul, dar a apăsat pe butonul greşit, permiţându-i nepotului să intre. Tânărul a început să bată cu pumnii în uşă, spunându-i bunicii sale că va înceta doar când va primi bani. Poliţiştii l-au găsit în faţa apartamentului.

Trimis în judecată pentru nerespectarea ordinului de protecţie, Copacinschi şi-a recunoscut faptele, spunând nonşalant că ştia că încalcă măsurile dispuse de judecători, dar că nu-şi mai aminteşte de ce a mers la bunica sa.Magistraţii Judecătoriei au reţinut în sarcina sa 5 încălcări ale ordinului de protecţie. Ei au constatat totodată că bărbatul nu se afla la prima faptă ilegală, consumul de substanţe psihoactive atrăgându-i o amendă penală. „Circumstanţele cauzei arată atitudinea total indiferentă a inculpatului faţă de respectarea hotărârilor judecătoreşti, faţă de posibilele repercusiuni ale acţiunilor sale şi o lipsă de respect accentuată faţă de integritatea fizică şi psihică a altor persoane, neavând nicio reţinere în a se deda la săvârşirea unor acte ilicite şi, nu în ultimul rând, dispreţ faţă de valorile sociale şi morale intrinseci fiinţei umane, rezultând o periculozitate sporită a inculpatului. Instanţa are în vedere gravitatea activităţii infracţionale”, au precizat magistraţii.

Gravitatea comportamentului lui Copacinschi a fost apreciată însă de judecători la 1 an şi 4 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Şi această sentinţă a fost considerată de tânăr ca fiind prea aspră, Copacinschi atacând-o cu apel.

Comentarii