Cădere de cortină în handbalul masculin ieșean

luni, 20 decembrie 2021, 02:53
3 MIN
 Cădere de cortină în handbalul masculin  ieșean

Politehnica Iaşi a încheiat sâmbătă sezonul regulat al Diviziei A (foto: www.csupolitehnicaiasi.ro)

 

 În etapa a XIV-a, ultima a returului, formaţia pregătită de Florin Spiridon a jucat la Piatra Neamţ, cu “lanterna” Seriei A, HC Pietricica, echipă care nu avea decât un punct, obţinut în tur, la Iaşi. Poli, care a făcut deplasarea în Neamţ în ziua meciului, s-a impus, după un duel echilibrat, tranşat în ultimul minut, cu scorul de 29-28 (13-11).Astfel, echipa ieşeană a încheiat anul pe locul V, cu următoarea linie de clasament: 14 meciuri, 4 victorii, 3 remize, 7 eşecuri, golaveraj 404-445, 15 puncte.

Pe podiumul seriei se află CS Botoşani, cu 36 de puncte, CSU Galaţi (36 puncte) şi CSU Suceava II, cu 25 de puncte, urmate de CSM Vaslui II (25 puncte). Pe ultimele trei poziţii sunt CSM Bacău II (13 puncte), CSM Focşani II (10 puncte) şi Pietricica. De menţionat că site-ul Federaţiei Române de Handbal, care publică ierahia, nu a luat în calcul partida dintre CS Botoşani şi CSM Vaslui II. Disputa a fost programată miercuri, dar nu s-a disputat, din cauza gazdelor, vasluienii având şanse mari să o câştige la “masa verde”.

Concluziile legate de parcursul Politehnicii în sezonul regulat au fost oferite de Spiridon: “Am pornit mai slab sezonul, însă, treptat, după ce tinerii noştri au început să se omogenizeze şi să prindă încredere, am obţinut mai multe rezultate pozitive. Linia noastră de clasament putea fi şi mai bună dacă Suceava sau Vasluiul nu jucau contra noastră cu handbalişti de la prima echipă”. Poli va intra în vacanţă până pe 6 ianuaie, când este programată reunirea pentru anul viitor. Planurile tehnicianului sunt: “Dacă Botoşani se va retrage, aşa cum se zvoneşte, vom participa în faza următoare a campionatului, alături de echipele care se bat pentru promovare, primele două din fiecare serie, exceptând <sateliţii> grupărilor din Liga Naţională. În cazul în care botoşănenii vor continua, vom evolua în campionatul de tineret, la care vor participa echipele clasate pe locurile III-VIII. În prima fază vom juca tur-retur cu formaţiile din seria noastră, apoi ne vom confrunta în şase turnee şi cu echipele din Seria B care se situează pe locurile III-VIII, HC Buzău II, CSM Bucureşti II, Dinamo Bucureşti II, Steaua Bucureşti II, Dobrogea Constanţa II şi CSM Alexandria II. Partidele ne vor fi de folos pentru sezonul viitor, în care, dacă vom avea un buget corespunzător, vom putea ataca barajul”.

În sezonul regulat 2021-2022, la echipa ieşeană au evoluat Sandu Ionică, Răzvan Brînduş, Eduard Ghinga, Ştefan Folescu, Dragoş Moroşanu, Sebastian Lătescu, Mihai Gîrtan, Robert Grigoraş, Ştefan Ciobanu, Răzvan Foca, Sven Nivard, Tiberius Chitic, Rareş Chiriac, Constantin Mocanu, Gabriel Păun, Alexandru Moşneagu, Codrin Demir, Răzvan Drenceanu, Alexandru Ciobanu.

 

 

 

 

Comentarii