Candidaţii care vor să intre la Teologie au nevoie de recomandare de la duhovnic, de la paroh şi binecuvântare de la IPS Teofan

joi, 11 mai 2023, 20:25
1 MIN
 Candidaţii care vor să intre la Teologie au nevoie de recomandare de la duhovnic, de la paroh şi binecuvântare de la IPS Teofan

Ca în fiecare an, pretendenţii care vor să susţină concursul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC) fac o oprire la Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Aceştia trebuie să se înscrie încă de pe acum pentru a primi arhiereasca binecuvântare, necesară participării şi, ulterior, înmatriculării la cursurile de teologie.

În acest an, interviul pentru acordarea acestei binecuvântări din partea lui IPS Teofan va avea loc în perioada 10 – 15 iulie 2023, în intervalul 09.00 – 16.00, la Colegiul „Sfântul Nicolae” din Iaşi. Pentru a putea să primească această binecuvântare, toţi candidaţii trebuie să facă o cerere tip către IPS Teofan, şi să aducă, printre altele, şi o recomandare de la preotul paroh şi de la duhovnic. În anunţul publicat pe pagina Arhiepiscopiei Iaşilor, se specifică faptul că această recomandare trebuie să fie adusă ca un document „cu număr de înregistrare, antet, ştampilă şi semnătură (dacă cei doi sunt persoane diferite atunci vor fi prezentate două recomandări). Preoţii vor prezenta recomandare de la protopopul de care aparţin, monahii de la stareţul mănăstirii în care vieţuiesc, iar stareţii de la exarhul locului”.

Sunt şi o serie de chestionare online pe care trebuie să le completeze candidaţii până la momentul solicitării primirii binecuvântării. Un alt document obligatoriu este şi adeverinţa că respectivul candidat este apt din punct de vedere psihologic. Conform site-ului MMB, aceasta poate fi obţinută doar de la un singur cabinet, care este recomandat cu nume şi număr de telefon pe pagina de internet a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Comentarii