Cardi B a devenit prima cântăreaţă rap cu două piese pe primul loc în Billboard Hot 100

marți, 03 iulie 2018, 10:10
1 MIN
 Cardi B a devenit prima cântăreaţă rap cu două piese pe primul loc în Billboard Hot 100

Cardi B a devenit prima cântăreaţă rap cu două piese pe primul loc în Billboard Hot 100, clasamentul american al single-urilor. Primul cântec al artistei care a ajuns în fruntea topului a fost „Bodak Yellow” (octombrie 2017), care a petrecut trei săptămâni pe primul loc în Hot 100. După a 12 săptămână de la lansare, piesa „I Like It”, colaborare cu Balvin şi Bad Bunny, a ajuns şi ea să ocupe acelaşi loc.

Cu două single-uri ajunse pe locul întâi, Cardi B a stabilit astfel un record. Ea le-a depăşit pe Lauryn Hill  cu „Doo Wop (That Thing)” (două săptămâni, în 1998), Lil' Kim cu „Lady Marmalade", colaborare cu Christina Aguilera, Mya şi P!nk (cinci săptămâni, în 2001), Shawnna & Ludacris cu „Stand Up" (o săptămână, în 2003) şi Iggy Azalea cu „Fancy" feat. Charli XCX (şapte săptămâni, în 2014).

Piesa „I Like It” face parte, la fel ca „Bodak Yellow”, de pe albumul de debut al lui Cardi B, „Invasion of Privacy”, care a fost lansat în aprilie, când a ocupat primul loc în Billboard 200. Cardi B, în vârstă de 25 de ani, a devenit atunci a cincea artistă rap care a ocupat primul loc al clasamentului american al albumelor, după Lauryn Hill, Eve, Nicki Minaj şi Foxy Brown.

 

 

Comentarii