Caritas continuă să strângă ajutoare pentru refugiaţii din Ucraina. Cum poţi ajuta?

vineri, 16 septembrie 2022, 19:58
2 MIN
 Caritas continuă să strângă ajutoare pentru refugiaţii din Ucraina. Cum poţi ajuta?

Criza refugiaţilor ucraineni care ajung în România pe la punctele de trecere a frontierei din judeţele Moldovei rămâne o prioritate pe agenda ONG-ului Caritas, chiar dacă la nivelul opiniei publice aceasta s-a mai estompat. 

Cum refugiaţii continuă să intre în ţară şi să aibă nevoie de ajutor, cei de la Caritas continuă colecta destinată acestora, adaptându-se la nevoile refugiaţilor. În mod concret, aceştia strâng alimente şi bunuri în centrele organizate la nivelul parohiilor din Dieceza de Iaşi, în colaborare cu Episcopia Romano-Catolică din Iaşi. Pot fi donate alimente neperisabile care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază – ulei, făină, zahăr, orez, conserve de legume, conserve de carne, conserve de peşte, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT, dulciuri şi snacksuri ambalate, cafea, ceai, dulceaţă şi gemuri, apă, sucuri sau batoane energizante.

Cei de la Caritas primesc şi cumpără să ofere refugiaţilor produse de igienă personală şi îngrijire, de la pastă şi periuţă de dinţi, la şampon, hârtie igienică, rivanol sau comprese sterile. Sunt primite şi prosoape, lenjerii de pat noi, pilote – fiindcă se reîntoarce sezonul răcoros –, produse de curăţenie, dar şi medicamente şi consumabile pentru copii. „Cei care doresc informaţii suplimentare sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0720649613, persoană de contact este Petronela Maftei. Persoanele care doresc să sprijine financiar demersul nostru de amenajare şi gestionare a spaţiului pentru refugiaţi de la vama Siret o pot face în conturile Asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi, de mai jos, cu menţiunea «Ucraina».

De asemenea, dacă sunt persoane dornice de a găzdui, de a fi voluntari, traducători, de a asigura transportul refugiaţilor, sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0742622699, persoană de contacte este Radu Huzum. Viaţa şi siguranţa fraţilor noştri ucraineni depinde de ajutorul fiecăruia dintre noi!”, au transmis reprezentanţii Caritas Iaşi.

Comentarii