Caz bizar la Iaşi: fura maşinile, le conducea şi le abandona

luni, 30 noiembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Caz bizar la Iaşi: fura maşinile, le conducea şi le abandona

Un bărbat de 23 de ani din comuna Tomeşti a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare după ce a fost găsit vinovat de furt şi conducere fără permis.

Eugen Tudor Ariton a fost găsit vinovat de Curtea de Apel Iaşi, sentinţa în cazul său fiind definitivă. Ariton a fost acuzat de opt infracţiuni, în principal fiind vorba de vehicule pe care le-a furat, le-a condus fără permis, după care le-a abandonat.

Potrivit actului de acuzare, Eugen Ariton a comis cele mai multe fapte în prima jumătate a lunii iulie 2017. O primă faptă datează din noaptea de 4 spre 5 iulie 2017, atunci când Ariton a sustras o bicicletă din zona Palas Mall.

După două zile, tânărul a reuşit să descuie o maşină parcată în Tomeşti, din care a sustras mai multe bunuri. Pe 13 iulie, Ariton a trecut la alt nivel şi a furat din zona Comtom Tomeşti un Volkswagen pe care l-a găsit descuiat şi cu cheia de contact în interior.

S-a urcat la volan deşi nu avea permis, a venit cu vehiculul prin Iaşi şi a ajuns în cele din urmă în comuna Miroslava, unde, într-o curbă, s-a răsturnat. Acest lucru nu l-a descurajat pe tânăr, astfel că în noaptea de 15 spre 16 iulie a furat alte două maşini.

Cu una s-a plimbat din Tomeşti până în zona industrială din Iaşi, unde s-a terminat combustibilul vehicului. A doua maşină a condus-o până în Voineşti, unde s-a stricat din cauza unor defecţiuni tehnice.

Comentarii